Parazit mi? Bunlar nedir?

Hasancık

Majör
Üye
Merhabalar, Formica kolonimin formikaryumundaki pamuğun nemini kontrol etmek için altlığı çıkardım. Fakat altında garip, pupa benzeri şeylerle karşılaştım. Yanlarında da ufak bir kurtçuk vardı, parazit gibi duruyordu. Bunlar ne olabilir? Ne yapmalıyım?

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Merhabalar, Formica kolonimin formikaryumundaki pamuğun nemini kontrol etmek için altlığı çıkardım. Fakat altında garip, pupa benzeri şeylerle karşılaştım. Yanlarında da ufak bir kurtçuk vardı, parazit gibi duruyordu. Bunlar ne olabilir? Ne yapmalıyım?
Pek bilgili olmasamda fotoğrafı görsek daha iyi bir sonuç alabiliriz bence.

Hasancık

Majör
Üye
Fotoğrafları çekip eklemeyi unuttum kusura bakmayın
IMG_0803.jpeg

Ekli dosyalar

• IMG_0804.jpeg
    IMG_0804.jpeg
    79.9 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_0805.jpeg
    IMG_0805.jpeg
    46.5 KB · Görüntüleme: 19

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Doğruyu söylemek gerekirse karınca pupası değil bence zaten kaçabilecekleri bir yer yok ben derimki kavanoz gibi bir yere koyun eğer çıkarlara görürüz ne olduğunu ayrıca formikaryumu takip edin tekrar gelecekler mi diye.

Doğruyu söylemek gerekirse karınca pupası değil bence zaten kaçabilecekleri bir yer yok ben derimki kavanoz gibi bir yere koyun eğer çıkarlara görürüz ne olduğunu ayrıca formikaryumu takip edin tekrar gelecekler mi diye.
Ben böyle yapardım. Ya da bir pupanın içini dikkatli bir şekilde açabilirsiniz.

Hasancık

Majör
Üye
Chatgptye görsel atarak sorduğumda bunlar meyve sineği pupası dedi

Kaanınçiftliği

Media
Üye

Hasancık

Majör
Üye
Şaşırtıcı, çünkü doğru söylemiş. Sinek formunu aldıklarında buzluğa atıp yem olarak kullanabilirsiniz.
Hocam benim besin kaynağına ihtiyacım yok chatgpt bunları söylerken bunlardan kesinlikle kurtulmam gerektiğini ve bunların zararlı olabileceğini de söyledi kurtulmak için ne yapmam gerekiyor bilmiyorum fakat şuan da koloniyi tertemiz bir formikaryuma transfer etmeye başladım

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Hocam benim besin kaynağına ihtiyacım yok chatgpt bunları söylerken bunlardan kesinlikle kurtulmam gerektiğini ve bunların zararlı olabileceğini de söyledi kurtulmak için ne yapmam gerekiyor bilmiyorum fakat şuan da koloniyi tertemiz bir formikaryuma transfer etmeye başladım
Her zaman ki gibi abartmış. En fazla koloniye yem olurdu. Kullanmayacaksanız dışarı atın.