Pamuk çekme

srp

Larva
Üye
Merhaba bugün bulduğum camponotus sanctus türü karıncamı tüpe koydum fakat rüpün giriş kısmındaki pamuğu çekiyor. Yaşam alanına alışmaya çalışıyor galiba çünkü ilk günlerde Messor’larda da yaşamıştım ama bu baya güçlü çekiyor, kaçmasından korkuyorum.

özcan

Media
Üye
Merhaba bugün bulduğum camponotus sanctus türü karıncamı tüpe koydum fakat rüpün giriş kısmındaki pamuğu çekiyor. Yaşam alanına alışmaya çalışıyor galiba çünkü ilk günlerde Messor’larda da yaşamıştım ama bu baya güçlü çekiyor, kaçmasından korkuyorum.
Kraliçeyi fazla rahatsız etmemeye çalış yerine alışsın. pamuğu sıkı yap birde.

• Beğendim
Tepkiler: srp

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Pamuk çok ince ve kraliçenin delip çıkamayacağı boyuttaysa bir sorun yoktur. Diğer arkadaşın dediği gibi rahatsız etmeyin. Sadece içgüdüsel olarak yerine alışmaya ve toprakta daha derinlere gitmeye çalıştığını düşünüyor. Pamuk eğer çok ince değilse kormayın.

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
İtebileceğini sanmıyorum, nemi ayarlamaya çalışıyordur.

• Beğendim
Tepkiler: srp

srp

Larva
Üye
Belki daha çok hava almasını sağlayıp nem dengesini kuracak olabilir

ashira

Minör
Üye
Belki daha çok hava almasını sağlayıp nem dengesini kuracak olabilir
Bütün kraliçeler yapıyor anormal bir durum yok. Birden fazla sebebi olabilir kraliçeler daha derine inmeye çalışır toprağı kazar bunun için yapıyor olabilir yeri büyük gelmiştir bundan yapıyor olabilir ama hepsi yapıyor.

srp

Larva
Üye
Tamamdır

Daha önce hiç campo. Bakmamıştım ama gözlemlerime göre her 3 kraliçeden 1i yapıyor(messor için)

ashira

Minör
Üye
Tamamdır

Daha önce hiç campo. Bakmamıştım ama gözlemlerime göre her 3 kraliçeden 1i yapıyor(messor için)
Kendi kraliçem için söylüyorum hepsi yaptı. Ben böyle yaptıklarında birkaç gün sonra pamuğu çıkarıp toparlayıp yeniden girişi kapattığım da bidaha yapmıyorlardı aynı hareketi yani kısa süreleri bir durum tek seferlik.

srp

Larva
Üye
Bende de yaptı bir süre sonra yapmamaya başlayınca pamuğu değiştirdim.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam benim karıncada yaptı cinsi Camponotus.Bir kere o pamuğu çektikten sonra yaptığı yeri boz düzelt sonrasında pamuğu sıkılaştır yapmaz bir daha.