Pamuğu kazan işçiler

Umudu

Nanitik
Yardımsever
Üye
İyi akşamlar, lasius kolonimin işçileri birkaç gündür dış pamuğu kazmaya çalışıyorlar. Besleme yaparken zorlanmama sebep oluyor. Bir aralık bulup kaçarlar diye de korkuyorum :) 15 civarı işçi var şuanda. Sizce bu durumun sebebi nedir?

IMG_20220703_233902.jpg

ToxiTkAn

Minör
Yardımsever
Üye
Pamuğun bulunduğu kızımdaki coveri açık bırak (fotoraftaki gibi) rahatsız olup oraya gitmezler

Umudu

Nanitik
Yardımsever
Üye
O şekilde bir süre deneyeceğim. Değişim olmazsa outworld bağlamayı düşünüyorum. Rahat rahat çıkarlar o zaman :)

Umudu

Nanitik
Yardımsever
Üye
Küçük kolonilere outworld bağlanmasını önermedikleri için acele etmedim. Dueumda değişiklik olmadı kazmaya devam ediyorlar, bu gidişle bağlamam gerekecek

ToxiTkAn

Minör
Yardımsever
Üye
Küçük kolonilere outworld bağlanmasını önermedikleri için acele etmedim. Dueumda değişiklik olmadı kazmaya devam ediyorlar, bu gidişle bağlamam gerekecek
öyleyse küçük bir autworld yapabilirsin büyük bir autworldde yemeklerini bulmakta zorlanacaklardır

Dusk

Larva
Üye
stres vb sikinti yasamazsin sadece outworlde cok cikmazlar

EArslan

Minör
Üye
Besin yetersiz olduğu zaman işçiler pamuğu kazıp yiyecek aramak için çıkmaya çalışırlar.

EArslan

Minör
Üye
Koyduğum canlı yemin kalıntılarını daha dün aldım 😅
Daha dün artık kısmı temizlemiş olmanız besinin az veya çok olduğu gerçeğini değiştirmez. Eğer az ise hemen tüketip çöp kısmı kapı ağzına atmıştırlar.
Bir sonraki besleme yapacağınız zaman verdiğiniz canlı yemin miktarını 2 katına çıkartın. Eğer hala aynı sorun devam ederse başka bir nedeni olabilir.

Umudu

Nanitik
Yardımsever
Üye
Daha dün artık kısmı temizlemiş olmanız besinin az veya çok olduğu gerçeğini değiştirmez. Eğer az ise hemen tüketip çöp kısmı kapı ağzına atmıştırlar.
Bir sonraki besleme yapacağınız zaman verdiğiniz canlı yemin miktarını 2 katına çıkartın. Eğer hala aynı sorun devam ederse başka bir nedeni olabilir.
Canlı yem yeni koydum anlamında demiştim. Dediğiniz gibi yem miktarını da arttırmayı deneyeceğim. Teşekkürler.