Pallidula işci ekleme denemesi.

pallidulaaa

Yumurta
Üye
50 ye yakın işçisini yabedip sadece kendisi ve birkaç küçük yumurtası kalan pallidula kraliçeme dün evin altından aldığım 5 kadar işciyu ekledim. Bı arbede yaşanmadı ama kraliçeye oralıda olmadılar. Yanında duruyorlar ama bı iletişim kurmuyorlar. 1-2 saatte bir kontrol ettiğim ise birer tane işçiyi ölü halde buluyorum. Unkurdu ile besledim ama yeme pek yanaşmadılar haliba(yediklerini görmemişte olabilirim). Geriye 1 işçi kaldı ama oda kraliçeye alısamadı gibi. Kraliçe yeni yumurtalar yapmayı kesti ve kendi yumurtalarınıda büyütmor. Yaptığım şekerli su ve un kurdu beslemelerinede kayıtsız kalıyor. Ne yapmalıyım bu etapta?

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Kraliçenize zarar gelme olasılığı çok fazla işçilerle anlaşamamış anlaşılan birde buzluğa koyarak sakinleştirerek koymayı deneyin

pallidulaaa

Yumurta
Üye
Kraliçenize zarar gelme olasılığı çok fazla işçilerle anlaşamamış anlaşılan birde buzluğa koyarak sakinleştirerek koymayı deneyin
Bı arbede yaşanmadı ama geride 1 işçi yaşıyo yeni ekleme denemesi yapacağım birazdan..

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
İşçi sıkıntı çıkarmıyor ama kendi kraliçesi olarakta kabul etmemiş gibi
Evet etmez çünkü halihazırda bulunan kraliçesini kabul ediyordu ama mesela pupa halinde eklerseniz farklı türlerde bile olsa kabul etme şansı var