Oxyopomyrmex nasıl bakılır?

AlperenKrAz

Larva
Üye
Merhaba arkadaşlar,
Elimde, nadir görülen bir cins olduğunu düşündüğüm bir kraliçe karınca var. Türü hakkında internette, özellikle de yabancı kaynaklarda, neredeyse hiç bilgi bulamadım. Bu cinse nasıl bakılacağı konusunda deneyimi olan veya fikir verebilecek biri var mı? (Bu arada, cinsinin bu olduğu kesin değil.)

Ekli dosyalar

• IMG_20250606_134316.jpg
    IMG_20250606_134316.jpg
    15.9 KB · Görüntüleme: 23

egzotikçiftik

Asker
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Cins hakkında bilgi sınırlı ama bir dönem baktığımdan size nasıl bakmanız gerektiği hakkında bir kaç temel bilgi verebilirim. Öncelikle şeker, böcek ve tohum tüketiyorlar. Tohumu kırarak verirseniz daha iyi olur. Ve şekerli suyu da fazla yoğun hazırlamazsanız iyi olur. Neme fazla ihtiyaçları yok, test tüpünde yeterli nemi alıyorlar ve formikaryuma geçireceğiniz zaman da haftada 1-2 kez nem basmanız yeterli oluyor. Doğru besleme yaparsanız çok hızlı gelişiyorlar bu yönden eğlenceli. Oda sıcaklığında bakmanız yeterli. Kış uykusuna da kasımdan mart ayına kadar yatırıyordum ben. Bu şekilde bir bakım izlerseniz koloniniz gayet sağlıklı olacaktır, başka bir sorunuz olursa sorabilirsiniz. 😊

AlperenKrAz

Larva
Üye
Cins hakkında bilgi sınırlı ama bir dönem baktığımdan size nasıl bakmanız gerektiği hakkında bir kaç temel bilgi verebilirim. Öncelikle şeker, böcek ve tohum tüketiyorlar. Tohumu kırarak verirseniz daha iyi olur. Ve şekerli suyu da fazla yoğun hazırlamazsanız iyi olur. Neme fazla ihtiyaçları yok, test tüpünde yeterli nemi alıyorlar ve formikaryuma geçireceğiniz zaman da haftada 1-2 kez nem basmanız yeterli oluyor. Doğru besleme yaparsanız çok hızlı gelişiyorlar bu yönden eğlenceli. Oda sıcaklığında bakmanız yeterli. Kış uykusuna da kasımdan mart ayına kadar yatırıyordum ben. Bu şekilde bir bakım izlerseniz koloniniz gayet sağlıklı olacaktır, başka bir
Kolayca strese girerler mi? Bir bacağı yok, bu yüzden yaşayıp yaşamadığını her gün kontrol ediyorum.

egzotikçiftik

Asker
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Kolayca strese girerler mi? Bir bacağı yok, bu yüzden yaşayıp yaşamadığını her gün kontrol ediyorum.
Ben fazla bir stres gözlemlemedim, ama sizin kraliçenizin bacağı kopuk olduğundan zaten epey streslidir. Sürekli bakarak daha da çok strese sokmayın, bir şey olup olmayacağını zaman gösterir.