Outworldde Karınca

lordqne

Larva
Üye
Crematogaster cinsi kolonime outworld takarken tüp kırıldı sertmiş plastik. Yeni tüpe manuel aktardım fakat outworlde çıkmışlar ne yapmalıyım sizce?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
crematogaster cinsi kolonime outworld takarken tüp kırıldı setmiş plastik yeni tüpe manuel aktardım fakat outworlde çıkmışlar ne yapmalıyım sizce?
Anladığım kadarıyla outworld içinde işçi kalmış eğer tüp hâla oraya bağlıysa sorun olmaz, değilse işçileri tutup tüpe bırakabilirsiniz.

lordqne

Larva
Üye
Anladığım kadarıyla outworld içinde işçi kalmış eğer tüp hâla oraya bağlıysa sorun olmaz, değilse işçileri tutup tüpe bırakabilirsiniz.
Keşke öyle olsa tüpteki koloni outworlde transfer oldu kraliçe yumurtalar ve tüm işçiler outworlde.

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Keşke öyle olsa tüpteki koloni outworlde transfer oldu kraliçe yumurtalar ve tüm işçiler outworlde.
Koloni nüfusu az ise dikkatlice tek tek transfer edebilirsiniz.
Öncelikle yumurtaları vs. İnce birşey yardımıyla tüpe taşıyın sonra işçileri zarar vermeden tek tek tüpe aktarın bu sırada tüpü dik tutup çıkmak isteyenler için hafifçe tüpe vurabilirsiniz ama tüpteki pamuk nemli olursa bu yöntemle pamuğa yapışabilirler dikkat edin. Sonra kraliçeyide aktarıp sakinleşmeleri için fazla rahatsız etmeyin.

lordqne

Larva
Üye
Koloni nüfusu az ise dikkatlice tek tek transfer edebilirsiniz.
Öncelikle yumurtaları vs. İnce birşey yardımıyla tüpe taşıyın sonra işçileri zarar vermeden tek tek tüpe aktarın bu sırada tüpü dik tutup çıkmak isteyenler için hafifçe tüpe vurabilirsiniz ama tüpteki pamuk nemli olursa bu yöntemle pamuğa yapışabilirler dikkat edin. Sonra kraliçeyide aktarıp sakinleşmeleri için fazla rahatsız etmeyin.
Başta zaten öyle yaptım sonradan tekrar dışarı çıktılar.

Moderatör tarafında düzenlendi: