Outworld yapmalı mıyım

SolsiMate

Yumurta
Üye
1 2 tane işçi arasıra fotoğraftaki gibi dışarıya çıkmaya çalışıyor outworld mu yapayım nedeni nedir ? işçi sayısı da 9 10 civarlarında tür: messor

Ekli dosyalar

• IMG_20221116_120717.jpg
    IMG_20221116_120717.jpg
    41.4 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20221116_120711.jpg
    IMG_20221116_120711.jpg
    42.1 KB · Görüntüleme: 17

SolsiMate

Yumurta
Üye
Özellikle besleme ya da şekerli su verdiğim de oluyor

Emre52ege52

Nanitik
Üye
Buyuk ihtimal daha yerine.

alisamamislardir o yuzdan yapiyodur

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Outworld yapmana hiç gerek yok şuan

Sen tüpü ellediğinde ön tarafa koşmaları normaldir stres yüzünden

Eğer tüpü ellemediğin halde hala ön pamuğu çekiştiriyorlarsa ya koloni yer sıkıntısına girmiştir yada acıktıkları için yemek arıyorlardır sizin bu durumunuzda
büyük ihtimal yemek için çekiştiriyorlardır

Sizin probleminize gelecek olursak stres olduğu için çekiltiriyorlardır normaldir benim büyük 2 messor kolonimde azıcık stresten bile sizinkiler gibi etrafa koşuşturmaya başlıyorlar

SolsiMate

Yumurta
Üye
Outworld yapmana hiç gerek yok şuan

Sen tüpü ellediğinde ön tarafa koşmaları normaldir stres yüzünden

Eğer tüpü ellemediğin halde hala ön pamuğu çekiştiriyorlarsa ya koloni yer sıkıntısına girmiştir yada acıktıkları için yemek arıyorlardır sizin bu durumunuzda
büyük ihtimal yemek için çekiştiriyorlardır

Sizin probleminize gelecek olursak stres olduğu için çekiltiriyorlardır normaldir benim büyük 2 messor kolonimde azıcık stresten bile sizinkiler gibi etrafa koşuşturmaya başlıyorlar
Peki yer sıkıntısına girdilerse ne yapmalıyım ama dediğiniz gibi muhtemelen acıkmış oldukları içindir 4 5 gündür bakamıyorum evde olmadığım için. Bir de tüpün içinde kuş yemi vardı aslında 4 5 günde hemen acıkıp yemek aramaya mi çıkacaklar

npc_Tetra

Larva
Üye
Peki yer sıkıntısına girdilerse ne yapmalıyım ama dediğiniz gibi muhtemelen acıkmış oldukları içindir 4 5 gündür bakamıyorum evde olmadığım için. Bir de tüpün içinde kuş yemi vardı aslında 4 5 günde hemen acıkıp yemek aramaya mi çıkacaklar
9-10işçi yer sıkıntısı çekmez knk

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye

harunemir1

Yumurta
Üye
1 2 tane işçi arasıra fotoğraftaki gibi dışarıya çıkmaya çalışıyor outworld mu yapayım nedeni nedir ? işçi sayısı da 9 10 civarlarında tür: messor
1 aydan beri messor kraliçelerim (2 tane var) yumurtlamadılar ortam 22 derece ve rahatsız etmiyorum neden olabilir

Bir de kaç işçiden sonra outworld önerirsiniz
mesorların çeneleri ne kadar tohum parçalamak için olsa bile ilk çıkan nanatik işçiler tohumun kabuğunu açmakta zorlana bilir tohumları bir bardağın altıyla ezerek verebilirsiniz on işçi için outworld biraz erken ama test tüpü temiz kalsın isterseniz bir sos kabından out world yapa bilirsiniz ama sos kabında out wold yaparsanız kapağı açarken dikkatli olmalısınız çok sarsarsanız kraliçe strese girebilir