Outworld yapımı hakkında

ToRNaDoo

Yumurta
Üye
Merhabalar, bu hobiye yeni başladım. 1 adet Camponotus kraliçem var ve ben test tüpünden beslemek istemiyorum, zor oluyor. Outworld yapmak istiyorum ama yaparken de alçı vesaire kullanmak istemiyorum. Onun yerine dışarıdan topladığım kumları yıkasam, kurulasam veya direkt outworld’e koysam nasıl olur? Bir sıkıntı çıkabilir mi, parazit kapabilirler mi? Böyle bir problemle karşılaşmak istemiyorum.

Ayberkfb

Nanitik
Üye
"Akvaryum silikonunu zemine sık, üzerine kumu dök. Çünkü kumu yuvaya taşıyabilirler; bu da hoş bir görüntü oluşturmaz. Tamamen dolduramazlar demiyorum ama işleri biraz zorlaşır.

ToRNaDoo

Yumurta
Üye
"Akvaryum silikonunu zemine sık, üzerine kumu dök. Çünkü kumu yuvaya taşıyabilirler; bu da hoş bir görüntü oluşturmaz. Tamamen dolduramazlar demiyorum ama işleri biraz zorlaşır.
illa yıkamam gerekiyormu yoksa yıkamadan da kullansam olur mu

Ayberkfb

Nanitik
Üye
Yalnızca yıkamak yeterli olmayabilir; bakterilerin tamamen ölmesi için fırınlamak daha etkili bir yöntemdir.

gokdenizz

Nanitik
Üye
Tüpü kuma gömerek bende böyle bişey yapicam 20 cm x10 cm bir pleksi kap kullanicam derinliği 8 cm kapaklı ve havalandırma açtım kapağa flanş taktım 16x160 mm tüp kullanicam tüple birlikte gömücem kum olarak ufak ince doğal taş ve silis kumu kullancam değerlendirmeyi düşünürsen sende silis kumu kullanabilirsin

WradSX

Majör
Üye
Hocam tüpü kaynar suda yıkayıp fırına atın, ayberk hocamında dediği gibi bı sayede bakterilerden arınırız, silikon kullanmana gerek yok. Karıncalar yuva ağzını kafasına göre kapatıp açabilir. Bu çok normal. Sadece dediğim gibi fırınla.

egzotikçiftik

Intercaste
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Merhabalar, bu hobiye yeni başladım. 1 adet Camponotus kraliçem var ve ben test tüpünden beslemek istemiyorum, zor oluyor. Outworld yapmak istiyorum ama yaparken de alçı vesaire kullanmak istemiyorum. Onun yerine dışarıdan topladığım kumları yıkasam, kurulasam veya direkt outworld’e koysam nasıl olur? Bir sıkıntı çıkabilir mi, parazit kapabilirler mi? Böyle bir problemle karşılaşmak istemiyorum.
Henüz sadece Camponotus kraliçeniz varsa zaten besleme yapmaya veya outworlde ihtiyacınız yok. İlk işçiler çıktığında ve koloni artık tüpe zor sığdığında veya tüpten beslemesi zor hale geldiğinde outworlde geçirmelisiniz. Outworld kraliçeye veya 3-5 işçili bir koloniye fazlasıyla büyük gelecektir ve bu da onları strese sokup gelişimlerini yavaşlatacaktır. Bunun dışında outworld yapmak için fazla uğraşmanıza gerek yok, tüpü saklama kabına yerleştirin ve ucundaki pamuğu çıkarın, kabın etrafına bariyer sürün. En basitinden bir outworldü yapmak bu kadar kolaydır.