Outworld nasıl olmuş

Nozomi

Larva
Üye
Arkadaşlar hobide yeni sayılırım. Yaklaşık 2 ay önce ilk messor kraliçemi buldum ve şuan yaklaşık 10-12 işçisi var. Bir outworlde test tüpünü bağlamak istedim ve bir deneme yaptım tavsiyelerinizi bekliyorum eksiği var mı yok mu bilmiyorum. Outworld için erken olabilir diye düşündüm sizin de fikrinizi almak istedim.(test tüpünün girişinin altına biraz pamuk koydum giriş çıkışı kolaylaştırmak için) 1000013649.jpg1000013648.jpg1000013645.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Nozomi

Larva
Üye
Üs tarafa iğne delikleri açtım, sonra da 1 tane un kurdu attım outworlde

akvaryumhane

Asker
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Eğer besleme konusunda sıkıntı yaşanıyorsa ve bu nedenle outworld'e aldıysanız bir sorun yoktur. Ancak 10-12 işçi için bu biraz erken olmuş. Ayrıca outworld'deki havalandırma yetersiz görünüyor; biraz daha iyi havalandırılabilir. Eksiklere gelecek olursak, outworld oldukça büyük. Aslında bunun doğrudan bir zararı yok ama bu kadar büyük bir outworld'e gerek yoktu. Koloni boyutuna uygun bir outworld daha işlevsel olurdu. Bunun dışında, outworld'e şekerli su ve normal su da koymayı unutmayın.

Nozomi

Larva
Üye
Eğer besleme konusunda sıkıntı yaşanıyorsa ve bu nedenle outworld'e aldıysanız bir sorun yoktur. Ancak 10-12 işçi için bu biraz erken olmuş. Ayrıca outworld'deki havalandırma yetersiz görünüyor; biraz daha iyi havalandırılabilir. Eksiklere gelecek olursak, outworld oldukça büyük. Aslında bunun doğrudan bir zararı yok ama bu kadar büyük bir outworld'e gerek yoktu. Koloni boyutuna uygun bir outworld daha işlevsel olurdu. Bunun dışında, outworld'e şekerli su ve normal su da koymayı unutmayın.
Outworldden bağlantıyı kesmelimiyim o zaman ? İşçi sayısı kaça ulaşınca bağlamalıyım?

egzotikçiftik

Intercaste
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Koloniniz henüz çok küçük. Tüpte kolaylıkla besleme yapabilirsiniz. Tavsiyem koloni tüpü dolduracak seviyeye gelene kadar tüpten besleme yapmanız. Bu kadar az işçi sayısına sahipken outworld fazla bir işe yaramaz çünkü ilk işçiler nanitiktir, yani dışarıda keşif yapmazlar. Ama eğer beslemede problem yaşıyorsanız bu outworldün yarısı veya daha küçüğünü yapıp bağlayabilirsiniz. 😊