outworld mite sorunu

kaankösem

Yumurta
Üye
abilerim ablalarım öncelikle bu benim bu forumdaki ilk konum
bu mite sorunu benim salaklığım yüzünden çıktı
tetramorium konime canlı yemi atıp 3-5 gün outworld de beklitiyordum şimdye kadar bir sorun olmamıştı
ama geçen günlerde outworlde nem takviyesi yaptım bu nem + canlı yemde birleşince mite sorunu yaşadım
mite görünce outworldu formikaryumu direk ayırdım
outworlde kaynar su döktüm limon sürüm 2-3 gün beklediğimde miteler bir yere gitmemişti yine her yerdelerdi
BAŞKA NELER YAPAMI ÖNERİRSİNİZ?

İgnifer

Yumurta
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
genelde bu sorun için limon suyu öneriyoruz kaynattığın zaman ölen miteler o bölgede kalmış olabilir orda duruyorlar belki hala ama canlı olduğunu sanmıyorum yeni yapacağın outworldün içine ufak bir kapakta limonsuyu koy veya yeni bir formikaryuma geçir ikiside zor zahmetli ve başarı oranı yüksek şeyler değil
bu arada mite ların rengi nedir acaba ?

yabancı bir kanaldan öğrendiğim çözümleri yazıyorum buraya
1- mite öldürücü spreyler kullanabilirsiniz diyolar fakat önce bir iki işçide test etmen gerekir bu mite ilacı bitkilerde kllananılan özellikle esrar yetiştiriciliğinde kullanılan türden olmalıymış
2-koloniyi açık hava alan bir şekilde güneşli bir yerde bırakın
3-üzerinde mite olan karıncaları ayıklayın
3-outworld de yürüdüğü yollara ağaç reçinesi koyun
4-outworlde bir parça limon koyun ve bekletin

outworlde 2 parça limon parçası koymak en garanti ve basit çözüm galiba

bu videoyu izleyebilirsiniz

Son düzenleme:

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Outworld temizse o zaman Formicarium'da bulunan miteları görüyor olabilirsiniz. Formicarium havalandırmasını çok iyi yapmanız lazım. Eğer bu mümkün değilse geçici olarak koloniyi daha iyi hava alan temiz bir Formicarium'a ya da bir test tüpüne transfer etmenizi tavsiye ediyorum. Outworld içine diğer arkadaşımızın önerdiği gibi limon koyulabilir, çam ağacı özüyle ilgili bazı şeyler de görmüştüm ama güvenilirliğinden emin değilim. Bir de, Outworld'e neden nem yaptığınızı öğrenebilir miyim?

kaankösem

Yumurta
Üye
bu tetramorium kolonis haziran 2021 de bulup test tüpüne aldım o zamandan bu zamana kadar hiç suyun eksilmediğini gördüm
bende pamuk kalınlığından su içemeyiller diyip 2-3 günde bir outworlde 3-5 damla su döküyordum en son ki su damlasını fazla kaçırdım
(kolani boyutu 150-200 arası diyebilirim)
Formicarium'da hiç mite görmedim
birde mitelarda sadece beyaz renge rasladım hiç bir karıncanın üstünde de mite görmedim

İgnifer

Yumurta
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
bu tetramorium kolonis haziran 2021 de bulup test tüpüne aldım o zamandan bu zamana kadar hiç suyun eksilmediğini gördüm
bende pamuk kalınlığından su içemeyiller diyip 2-3 günde bir outworlde 3-5 damla su döküyordum en son ki su damlasını fazla kaçırdım
(kolani boyutu 150-200 arası diyebilirim)
Formicarium'da hiç mite görmedim
birde mitelarda sadece beyaz renge rasladım hiç bir karıncanın üstünde de mite görmedim
mitelar zararsız olabilir ama riske atmama lazım outworld e bir iki limon parçası koy sulu olucak şekilde