outworld hazırlama ile alakalı sorular

badolesthane44

Yumurta
Üye
Karıncalarıma estetik bir outworld hazırlamayı düşünüyorum. 7 tane kolonim var, 2’sinin türünü sordum, 2 Camponotus, 5’inden emin değilim. Soru şu: Outworld’ün zeminine ne serebilirim? Direkt ormanlık bir araziden toprak alsam olmaz mı? Bir de estetik dursun diye zeytin ya da çam dalı koymak istiyorum, bunları nasıl yapıyorsunuz? Şu ana kadar baktığımda bu konu hakkında bir bilgilendirme göremedim forumda.

Ek olarak, bu karıncaların outworld’ü normalde sonsuz değil mi? Bildiğimiz kolonilerin normalden bir tık büyük bir outworld sıkıntı çıkarır mı? (Soruları Camponotus üzerinden cevaplayın, büyük ihtimalle Camponotus kullanacağım.)

emre9293

Majör
Üye
Karıncalarıma estetik bir outworld hazırlamayı düşünüyorum. 7 tane kolonim var, 2’sinin türünü sordum, 2 Camponotus, 5’inden emin değilim. Soru şu: Outworld’ün zeminine ne serebilirim? Direkt ormanlık bir araziden toprak alsam olmaz mı? Bir de estetik dursun diye zeytin ya da çam dalı koymak istiyorum, bunları nasıl yapıyorsunuz? Şu ana kadar baktığımda bu konu hakkında bir bilgilendirme göremedim forumda.

Ek olarak, bu karıncaların outworld’ü normalde sonsuz değil mi? Bildiğimiz kolonilerin normalden bir tık büyük bir outworld sıkıntı çıkarır mı? (Soruları Camponotus üzerinden cevaplayın, büyük ihtimalle Camponotus kullanacağım.)
Toprak olmaz. Dalları kaynatıp fırınlaman gerekir büyük yapabilirsin sorun olmaz ama gerek yok.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye

Çok çok abartı olmadıkça bir sorunu olmaz hafif büyük beslenme alanının. Doğadan aldığınız materyalleri kaynatarak dezenfekte etmeniz ve öyle kullanmanız gerekir (toprak, dal vb.). Bu arada diğer kolonilerin de cinsini öğrenmenizi öneririm çünkü bakımda farklılıklar oluyor genelde. Zemin olarak toprak kullanmanızı önermem, silis kum yada nontoxic olmak şartıyla alçı, kil vb. şeyler kullanmanızı öneririm.

badolesthane44

Yumurta
Üye
Çok çok abartı olmadıkça bir sorunu olmaz hafif büyük beslenme alanının. Doğadan aldığınız materyalleri kaynatarak dezenfekte etmeniz ve öyle kullanmanız gerekir (toprak, dal vb.). Bu arada diğer kolonilerin de cinsini öğrenmenizi öneririm çünkü bakımda farklılıklar oluyor genelde. Zemin olarak toprak kullanmanızı önermem, silis kum yada nontoxic olmak şartıyla alçı, kil vb. şeyler kullanmanızı öneririm.
bunlar doğal ortamındada toprak kullanmıyor mu aynı şekilde kum kullanamam mı bide kaynatma işlemini ne kadar süre yapmalıyım,bir kapta kaynar su döksem sadece o yetmez mi

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
bunlar doğal ortamındada toprak kullanmıyor mu aynı şekilde kum kullanamam mı bide kaynatma işlemini ne kadar süre yapmalıyım,bir kapta kaynar su döksem sadece o yetmez mi
Bilmiyorum 5-10 dakika kaynatırsanız yeter. Kum, toprak vs. sterilize ederek kullanabilirsiniz fakat doğadaki ortamla esaret altındaki ortam tamamen farklı. Doğada bütün dünya onların beslenme alanları, toprakta çöpleri öğüten bir sürü canlı var ve ayrıca herhangi bir havalandırma sınırı da olmadığı için yedikleri böceklerden kalan artıklar sıkıntı olmuyor fakat evde bu tarz çöp tüketen canlılardan mahrum, havalandırmanın sınırlı olduğu ve dolayısıyla sizin devamlı temizliğinize mahrum bir ortamda toprak kullanacaksanız daha çok bakım yapmanız gerekir ve açıkçası ne yuvada ne de beslenme alanında hoş bir manzara oluşturmuyor. En iyisi ya zemin olmadan yada dediğim gibi nontoxic kil, alçı gibi sabit tabanlar kullanmaktır. Eğer o mağzemeleri bulamıyorsanız basitçe beslenme alanının altına yeşil yada kahve rengi bir kağıt koyarak arka plan görüntüsü verebilirsiniz.

emre9293

Majör
Üye
Doğada bir ekosistem var birçok böcek ve mikro organizma ekosistemi dengeliyor ama bunu yapay ortamda simüle etmek imkansız ayrıca toprağı kaynatsanız fırınlasanız bile içinde ısıya dayanıklı akar/parazit yumurtaları, Serratia marcescens bakterisi ve Ophiocordyceps cinsi mantarlar kalabilir.