outworld büyüklüğü önemlimi?

SkySea53

Larva
Üye
yeni başlıyorum tüp siparişini verdim kraliçe olduktan sonra 20 işçiye ulaşınca outworld e bağlicam tüpü ama daha yapmadım biliyorum fakat şimdiden sipariş vermek istiyorum bana sadece 20 işçi falan için 20x12x7 cm çapınca bir outworld büyük gelirmi yoksa gayet iyimi onu söylemenizi istiyorum

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Cins bilgisi gerekli

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Lasius için 40-50 işçiye kadar test tüpü idare eder. Daha sonrasında outworldü takabilirsin.

Vazonax

Yumurta
İlklerden
Üye
Cins bilgisi gerekli
Cinse göre nasıl bir ayrım var bilgilendirebilirmisin meraktan soruyorum bilgim yok bu güne kadarki felsefem küçük olmasın büyük olmasında bi problem yok çünki dogal ortamda outworldleri gayet geniş :)

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Cinse göre nasıl bir ayrım var bilgilendirebilirmisin meraktan soruyorum bilgim yok bu güne kadarki felsefem küçük olmasın büyük olmasında bi problem yok çünki dogal ortamda outworldleri gayet geniş :)
Küçük cinslere işçi sayısı azken geniş bir outworld bağlarsak yemleri bulmakta zorlanacaklardır. Zaten az bir alan kapladıkları için test tüpü, sayıları belli bir miktara gelene kadar idare eder. Büyük cinslerde işçilerin boyu büyük olduğu için alan hızlı dolar ve outworld daha az işçi varken eklenebilir. Ayrıca küçük cinslerde outworld iyi bir kurulum değilse kaçan işçiler, koloninin outworlde transfer olması gibi sıkıntılar oluyor. Bu riskleri almaya gerek yok erkenden.

Vazonax

Yumurta
İlklerden
Üye
Küçük cinslere işçi sayısı azken geniş bir outworld bağlarsak yemleri bulmakta zorlanacaklardır. Zaten az bir alan kapladıkları için test tüpü, sayıları belli bir miktara gelene kadar idare eder. Büyük cinslerde işçilerin boyu büyük olduğu için alan hızlı dolar ve outworld daha az işçi varken eklenebilir. Ayrıca küçük cinslerde outworld iyi bir kurulum değilse kaçan işçiler, koloninin outworlde transfer olması gibi sıkıntılar oluyor. Bu riskleri almaya gerek yok erkenden.
Haa o bakımdan, anladım ben acaba özel outworld büyüklüğü isteyen yerli cinslermi var dedim teşekkürler

Alper

Nanitik
Üye
mesela bende 15 işçili camponotus santcus kolonisi var. 40x30 akvaryumu outworld olarak kullanıyorum. un kurdunu ve şekerli suyu test tüpünün hemen önüne koyuyorum ordan alıp yiyorlar. outworld ün büyük olması çok sıkıntı olmaz. zamanla koloni büyüdüğünde yetersiz gelmesinden iyidir. ama en az 50 işçiye kadar outworld den zevk almayı bekleme. çünkü test tüpünden dışarı çıkmıyorlar🤦🏻. ben şimdiye kadar en fazla 3 tanesini aynı anda dışarda gördüm. onlar da dışarıyı bi tarıyıp geri test tüpüne dönüyorlar. outworld ilk başlarda seyir açısından değil de besleme konusunda işe yarıyor sadece. zira bendekiler gibi agresif bir tür besliyorsanız sadece test tüpünün pamuğunu çıkarıp yem koymak için bile yarım saat bekleyebiliyorsunuz. çünkü pamuğu çıkardığım anda dışarı saldırıyolardı. benim için kolaylık olması açısından outworld yaptım.