Otobüs Yolculuğunda Kraliçelerimi Nasıl Taşırım?

efetrhan

Pupa
Üye
arkadaşlar birkaç gün sonra şehir dışı yolculuğuna çıkacağım otobüsle. 2 tane kraliçem var biri tetra biri formica. henüz işçileri çıkmadı ama yumurtaları var bir sürü. nasıl taşımalıyım yanımda nanitikler olsa iyi kötü toparlarlardı ama şuan zor durumdayım tavsiyeniz var mıdır?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Balonlu naylonla ikisini birbirine sarabilirsin. Sıkıca bağla ve bantla titreşim fazla olmasın diye. Çanta falan al yanına, onun içine koy. Sonrasında çıkarırsın ve otobüsler de bulunan çay kahve koyma standının altındaki fileli yere koyabilirsin

efetrhan

Pupa
Üye
Balonlu naylonla ikisini birbirine sarabilirsin. Sıkıca bağla ve bantla titreşim fazla olmasın diye. Çanta falan al yanına, onun içine koy. Sonrasında çıkarırsın ve otobüsler de bulunan çay kahve koyma standının altındaki fileli yere koyabilirsin
en temizi budur diyosunuz yani. yine de baya bir strese girecekler umarım her şeye baştan başlamak zorunda kalmam :(

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ben taşımadım yolculukta yanımda ama böyle yapınca mantıklı geliyor

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Rica ederim. Daha farklı ve iyi olabileceğini düşünen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler onlarda:)

The_Arthropod

Majör
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Tespit Uzmanı
Üye
Ne kadar süreliğine gideceksiniz? Kısa bir süre içinse her şeyden önce o zahmete ve riske girmenize değmez.

The_Arthropod

Majör
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Tespit Uzmanı
Üye
Ben zamanında kolonilerimi opak bir plastik kap içinde peçeteye sarılmış ve araları peçete ile doldurulmuş bir biçimde taşımıştım sanırım. Peçete yerine bir tür kumaş da kullanmış olabilirim, büyükçe bir kaptı çünkü, tam hatırlamıyorum. :D Hatta gittiğim yerde yeni kraliçelerle karşılaşırsam diye boş test tüpleri de vardı içinde, ki nitekim karşılaştım.

EArslan

Minör
Üye
Ben 3 gün önce yolculuk yaptım. Yanımda 1 Prenolepis, 1 Tetramorium kraliçesi götürdüm. En küçük boyutlarda bir kutu yaptım (15 cm x 4 cm taban, 2 cm yükseklik) , içini pamukla doldurdum. Yaklaşık 14 saat boyunca elimde tuttum. Bir sıkıntı olmadı hatta şuan bazı yumurtalar pupa evresinde.

efetrhan

Pupa
Üye
hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum çok yardımcı oldunuz :)

birkarincasever

Yumurta
Üye
Ben 3 gün önce yolculuk yaptım. Yanımda 1 Prenolepis, 1 Tetramorium kraliçesi götürdüm. En küçük boyutlarda bir kutu yaptım (15 cm x 4 cm taban, 2 cm yükseklik) , içini pamukla doldurdum. Yaklaşık 14 saat boyunca elimde tuttum. Bir sıkıntı olmadı hatta şuan bazı yumurtalar pupa evresinde.
Çok teşekkurler ben de aynı sorunun cevabını merak ediyordum. 1 hafta sonra 12 tane kraliçe götürücem şehir dışına hepsi yumurtali

efetrhan

Pupa
Üye
son durum: yolculuğa çıkacak arkadaşların işine yaraması için anlatıyorum. düz bi karton alıp test tüplerinin ölçüsüne göre parça parça kestim. bantlarken sağlam olsun diye kenarlarını şu şekilde perçinledim:
image.jpg
yani kenarları kenarların üstüne katlayıp o şekilde bantladım. gayet sağlam oldu. delikleri kartonun parçalarına birleştirmeye hiç başlamadan açın ban gelince zor oluyor. sonra altına pamuk koydum yanlara koydum yan yatmasınlar diye kenarlara yaslayıp test tüplerinin arasına da pamuk sıkıştırdım -iki tane taşıyorum- en sonunda da üstüne sıkışsın diye tepeleme pamuk koyup üst parçayla iyice bastırdıktan sonra sıkıca bantladım. biraz sarsıntılı bir yolculuk geçirmelerine rağmen açtığımda sapasağlamlardı. üstelik birinin cinsi formica:C31F9B6B-D447-48C7-8AB3-40ADD1D56686.jpeg

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    20.4 KB · Görüntüleme: 15

AsEtAxT

Pupa
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Hayırlı olsun :)