Ötlek karınca

IBuraky

Yumurta
Üye
Bir messor sp. kraliçem ve de iki işçisi var. Un kurdu aldım ve onunla beslemeye başladım ama kraliçe un kurdunu verdigim zaman etrafı rahat rahat gezemiyor ve un kurdunu fark ettiği anda geri kaçıyor. Un kurduda içeride çürüyüp gidiyor. Uzun zamandır yemiyorlar. (kendi yumurtasını yediğini düşünüyorum ben). Kısacası kraliçem kendini test tüpünde güvende hissetmiyor tüpün içinde gezerken korka korka geziyor un kurdundanda korkup yemiyor. Değerli hobidaşlarım sizce ne yapmam lazım?

ATHENA

Minör
Üye
Bir messor sp. kraliçem ve de iki işçisi var. Un kurdu aldım ve onunla beslemeye başladım ama kraliçe un kurdunu verdigim zaman etrafı rahat rahat gezemiyor ve un kurdunu fark ettiği anda geri kaçıyor. Un kurduda içeride çürüyüp gidiyor. Uzun zamandır yemiyorlar. (kendi yumurtasını yediğini düşünüyorum ben). Kısacası kraliçem kendini test tüpünde güvende hissetmiyor tüpün içinde gezerken korka korka geziyor un kurdundanda korkup yemiyor. Değerli hobidaşlarım sizce ne yapmam lazım
Makasla kes kurdu ama tam kopmasın ileriye it kraliçe saldırır ve yerler daha başlangıçta normal tüp büyük geliyor işçi sayısı artınca sorun kalmaz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Gökdennz

Nanitik
Üye
Bir messor sp. kraliçem ve de iki işçisi var. Un kurdu aldım ve onunla beslemeye başladım ama kraliçe un kurdunu verdigim zaman etrafı rahat rahat gezemiyor ve un kurdunu fark ettiği anda geri kaçıyor. Un kurduda içeride çürüyüp gidiyor. Uzun zamandır yemiyorlar. (kendi yumurtasını yediğini düşünüyorum ben). Kısacası kraliçem kendini test tüpünde güvende hissetmiyor tüpün içinde gezerken korka korka geziyor un kurdundanda korkup yemiyor. Değerli hobidaşlarım sizce ne yapmam lazım?
Hocam ilk işçilerin hepsi çıkmamış sanırsam tohum ver şimdilik ilk işçilerin hepsi çıktıktan sonra, işçi sayısı artınca, rahatlar kraliçe. 2 işçi şu an sayı olarak az geliyor olabilir bir de ilk işçiler savaşmak için uygun değiller. Sayıları artınca un kurdunu rahatlıkla yerler diye düşünüyorum.

ATHENA

Minör
Üye
Yada un kurdunu kes sıvısını ver

Yigit3

Yumurta
Üye
küçük un kurdu vermeyi deneyebilirsin. Verdiğin un kurdu onlara büyük geliyo olabilir. Bence 2.nesil işçiler çıkana kadar tohumla besle