Selam arkadaşlar. Bugün Ankara'da piknik yaparken örümcek buldum, türü ve beslenmesi hakkında bilgiye ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
Teşekkür ederim.@araneae_macro size her şeyi anlatır. Ona danışın.
Sanırım dev kurt örümceği.Selam arkadaşlar. Bugün Ankara'da piknik yaparken örümcek buldum, türü ve beslenmesi hakkında bilgiye ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
Söylediğin tür evde beslenmiyor diye biliyorum.Sanırım dev kurt örümceği.
Normal canlı yemlerle besleyebilirsin.
Eğer tahminim doğru ise (ki büyük ihtimalle öyle) tünel türüdür kendileri.
20 cm kadar tünel kazabilirler ona göre bir yaşam alanı oluşturman gerekiyor.
Yavru bile aldım dostum. 😀Söylediğin tür evde beslenmiyor diye biliyorum.
Nasıl bir terarium kurmam gerekiyor. Dikkat etmem gereken hususlar nelerdir, rica etsem yardımcı olabilir misiniz ve un kurdu ile besleme yapabilir miyim.Sanırım dev kurt örümceği.
Normal canlı yemlerle besleyebilirsin.
Eğer tahminim doğru ise (ki büyük ihtimalle öyle) tünel türüdür kendileri.
20 cm kadar tünel kazabilirler ona göre bir yaşam alanı oluşturman gerekiyor.
Ben de pek beslemeni önermem aslında.15 santimlik düz inen tünelden aldım. Sert topraktı
Nasıl bir terarium kurmam gerekiyor. Dikkat etmem gereken hususlar nelerdir, rica etsem yardımcı olabilir misiniz ve un kurdu ile besleme yapabilir miyim.
Fotoğraftaki tür Geolycosa.Evet tünel türüdür.Ben hiç bir türün bakımını tavsiye etmiyorum.O yüzden o konuda size yardımcı olamayacağım
Tamamdır hocam teşekkür ederim çok yararlı olduBen de pek beslemeni önermem aslında.
Bakımı;min 5 lt lik bir su şişesinin yarısından fazlasına torf veya toprak koy, bir nesne yardımıyla 4 5 cm lik bir delik yap parmak genisliginden büyük olacak şekilde. Örümcek orayı derinleştirip kendine yuva yapacaktır. Nemi pek sevmezler. Un kurdu ile besleyebilirsin. Yuva ağzında bekliyorsa açıkmıştır. 2 3 günde bir besleme yapmak lazım. Orta boy veya subadult un kurtlarını korkusuzca avlar. Beslemeyi de şu şekilde yapabilirsin: eğer yuva ağzında beklemiyorsa cımbız yardımı ile un kurdunu yuva ağzının üzerinde beklet hemen fark edecektir zaten onun aksiyonuna göre kurdu verirsin veya vermezsin.
Bunlar %90 kendi deneyimlerimdir çoğu kez başarılı oldum fakat yanlışlıklar olmuş olabilir, en azından ufak bir referans alacağın yazı olmuş oldu.