Örümcek tür ve bakım için yardım

civan0

Yumurta
Üye
Selam arkadaşlar. Bugün Ankara'da piknik yaparken örümcek buldum, türü ve beslenmesi hakkında bilgiye ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG-20250625-WA0002.jpg
    IMG-20250625-WA0002.jpg
    39.3 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG-20250625-WA0001.jpg
    IMG-20250625-WA0001.jpg
    45.5 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_20250625_002128.jpg
    IMG_20250625_002128.jpg
    58.6 KB · Görüntüleme: 27

Buğra_UnLucy

Media
Üye
Selam arkadaşlar. Bugün Ankara'da piknik yaparken örümcek buldum, türü ve beslenmesi hakkında bilgiye ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
Sanırım dev kurt örümceği.
Normal canlı yemlerle besleyebilirsin.
Eğer tahminim doğru ise (ki büyük ihtimalle öyle) tünel türüdür kendileri.
20 cm kadar tünel kazabilirler ona göre bir yaşam alanı oluşturman gerekiyor.

pegasuZX

Brachypterous
Üye
Söylediğin tür evde beslenmiyor diye biliyorum.

civan0

Yumurta
Üye
15 santimlik düz inen tünelden aldım. Sert topraktı

Nasıl bir terarium kurmam gerekiyor. Dikkat etmem gereken hususlar nelerdir, rica etsem yardımcı olabilir misiniz ve un kurdu ile besleme yapabilir miyim.

Buğra_UnLucy

Media
Üye
15 santimlik düz inen tünelden aldım. Sert topraktı

Nasıl bir terarium kurmam gerekiyor. Dikkat etmem gereken hususlar nelerdir, rica etsem yardımcı olabilir misiniz ve un kurdu ile besleme yapabilir miyim.
Ben de pek beslemeni önermem aslında.
Bakımı;min 5 lt lik bir su şişesinin yarısından fazlasına torf veya toprak koy, bir nesne yardımıyla 4 5 cm lik bir delik yap parmak genisliginden büyük olacak şekilde. Örümcek orayı derinleştirip kendine yuva yapacaktır. Nemi pek sevmezler. Un kurdu ile besleyebilirsin. Yuva ağzında bekliyorsa açıkmıştır. 2 3 günde bir besleme yapmak lazım. Orta boy veya subadult un kurtlarını korkusuzca avlar. Beslemeyi de şu şekilde yapabilirsin: eğer yuva ağzında beklemiyorsa cımbız yardımı ile un kurdunu yuva ağzının üzerinde beklet hemen fark edecektir zaten onun aksiyonuna göre kurdu verirsin veya vermezsin.
Bunlar %90 kendi deneyimlerimdir çoğu kez başarılı oldum fakat yanlışlıklar olmuş olabilir, en azından ufak bir referans alacağın yazı olmuş oldu.

civan0

Yumurta
Üye
Fotoğraftaki tür Geolycosa.Evet tünel türüdür.Ben hiç bir türün bakımını tavsiye etmiyorum.O yüzden o konuda size yardımcı olamayacağım

Ben de pek beslemeni önermem aslında.
Bakımı;min 5 lt lik bir su şişesinin yarısından fazlasına torf veya toprak koy, bir nesne yardımıyla 4 5 cm lik bir delik yap parmak genisliginden büyük olacak şekilde. Örümcek orayı derinleştirip kendine yuva yapacaktır. Nemi pek sevmezler. Un kurdu ile besleyebilirsin. Yuva ağzında bekliyorsa açıkmıştır. 2 3 günde bir besleme yapmak lazım. Orta boy veya subadult un kurtlarını korkusuzca avlar. Beslemeyi de şu şekilde yapabilirsin: eğer yuva ağzında beklemiyorsa cımbız yardımı ile un kurdunu yuva ağzının üzerinde beklet hemen fark edecektir zaten onun aksiyonuna göre kurdu verirsin veya vermezsin.
Bunlar %90 kendi deneyimlerimdir çoğu kez başarılı oldum fakat yanlışlıklar olmuş olabilir, en azından ufak bir referans alacağın yazı olmuş oldu.
Tamamdır hocam teşekkür ederim çok yararlı oldu