Merhabalar,
Elimde 4 tetramorium, 2 tane lasius, 2 tane tapinoma kolonisi var. Hepsi 5-8 işçili. Acemiyken bulup heyecanlanıp fazla kraliçe toplamışım… Hepsini ayrı ayrı beslemek biraz uğraştırıyor. Bu yüzden ortak bir yaşam alanı yaptım. Optimal olmadığını biliyorum, koloniler devasa olsun gibi bir derdim yok. Yaşamlarına devam etmeleri yeterli, bir kısmını sahiplendirene kadar en azından.
-30 litre kaba yıkanmış fırınlanmış kum doldurdum.
- tüpleri kumun altına çıkış açık şekilde gömdüm.
- şekerli su tüpü yapıp ortaya koydum
- Böcek/kurt atıyorum arasıra ortaya da pek yiyen olmuyor.
Soru şu:
-Neredeyse hepsi kum ile yuva girişlerini tamamen kapattı, acıktıkça açıp dışarı çıkıp beslenirler mi yoksa işçi sayıları biraz daha artınca kendi kendine açıp dışarı çıkarlar mı?
- Bu hali ile geliştirebileceğim bir şey var mı?
- Bu şekilde bırakırsam bu işin sonu nereye varır?

Elimde 4 tetramorium, 2 tane lasius, 2 tane tapinoma kolonisi var. Hepsi 5-8 işçili. Acemiyken bulup heyecanlanıp fazla kraliçe toplamışım… Hepsini ayrı ayrı beslemek biraz uğraştırıyor. Bu yüzden ortak bir yaşam alanı yaptım. Optimal olmadığını biliyorum, koloniler devasa olsun gibi bir derdim yok. Yaşamlarına devam etmeleri yeterli, bir kısmını sahiplendirene kadar en azından.
-30 litre kaba yıkanmış fırınlanmış kum doldurdum.
- tüpleri kumun altına çıkış açık şekilde gömdüm.
- şekerli su tüpü yapıp ortaya koydum
- Böcek/kurt atıyorum arasıra ortaya da pek yiyen olmuyor.
Soru şu:
-Neredeyse hepsi kum ile yuva girişlerini tamamen kapattı, acıktıkça açıp dışarı çıkıp beslenirler mi yoksa işçi sayıları biraz daha artınca kendi kendine açıp dışarı çıkarlar mı?
- Bu hali ile geliştirebileceğim bir şey var mı?
- Bu şekilde bırakırsam bu işin sonu nereye varır?