Orhan'ın Günlüğü

otsavas

Pupa
Üye
Tapinoma kraliçeleri bugün geldi. Çok hızlı büyüyen bir tür olduğu için oldukça heyecanlıyım.
Ayrıca bu 4 canavar 4 günlük kargo süreci boyunca yumurtlamaya devam etmiş. Dayanıklı olduklarını bana şimdiden gösterdiler. Koloninin büyüme aşamalarını elimden geldiğince buradan paylaşacağım.IMG20250526163640.jpg

otsavas

Pupa
Üye
Herkese tekrardan merhaba. Bir güncelleme yapalım...
Tapinomalarda herhangi bir sıkıntı yok. Birbirlerini kabul Etiler ve yumurtlamaya geri başladılar.Kargodan geldiklerinde yumurta sayısı azdı şimdi sayı güzel bir şekilde artmış. IMG20250531083644.jpg
Bu günlükte diğer kolonilerdende bahsetmek isterim...

Elimde akşam saatlerinde bulduğum ve bir kaç aydır elimde olan campo var. Artık yavaştan işçilerin çıkma zamanı geldi.

IMG20250531083834.jpg

Campo cinsini sevdiğim için internetten bir kaç hafta önce bir campo daha almıştım ama maalesef kraliçem bir kaç bacağı kopuk şekilde geldi. Yumurtlamadan öleceğini düşünüyordum ama bu sabah kontrol için baktığımda gördüğüm manzara buydu.IMG20250531083723.jpg
Yinede çok umudum yok uzuvları kopan kraliçelerin çok uzun yaşamadığını biliyorum. Eğer ölürse bir Messor kolonim için pahalı bir canlı yem olacak.

Tapinomaları 2 3 hafta hiç ellemeyeceğim (daha hızlı gelişmelerini istiyorum). Campo ilk işçiler çıktığında yine burda görüşmek üzere.

~iyi hobiler dilerim.