Operasyon pupa

FatihBurak

Minör
Üye
Merhaba, ben dışardaki kolonilere zarar vermeden taş altında bildiğim bir messor kolonisi var oradan 2,3 pupa araklayıp Messor kraliçelerime vereceğim. Sormak istediğim: Ben ikisinin de messor olduğunu biliyorum ama alt türü nedir bilmiyorum. Acaba aynı türden mi olmak zorunda yoksa Messor olsa yeter mi?.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Merhaba, ben messor kraliçelerime dışardaki kolonilere zarar vermeden taş altında bildiğim bir messor kolonisi var ordan 2,3 pupa araklayıp kraliçe lere vericem, sormak istediğim ben 2 sininde messor olduğunu biliyorum ama alt türü nedir bilmiyorum acaba aynı türdenmi olmak zorunda yoksa mesor olsa yetermi.
Çoğu tür farklı türleri(parazitik değilse) kabul etmez ve kaos çıkar. Messorların türünü belirleyen gözle görülür spesifik bir fark yok, anca makro fotoğraflar ve bu konuda bilgili insanlar bunu yapabiliyor yani denemeyin.

cosmos

Pupa
Üye
Merhaba, ben messor kraliçelerime dışardaki kolonilere zarar vermeden taş altında bildiğim bir messor kolonisi var ordan 2,3 pupa araklayıp kraliçe lere vericem, sormak istediğim ben 2 sininde messor olduğunu biliyorum ama alt türü nedir bilmiyorum acaba aynı türdenmi olmak zorunda yoksa mesor olsa yetermi.
Hüsranla sonuçlanabilir

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Kraliçe muhtemel olarak pupaları kabul eder ama sonrasında ne olur bilemeyiz, pupalardan çıkan işçiler kraliçeyi öldürebilir, veya koloniye ayak uydurup devam ederler. Tabii ki koloninin direkt pupaları kabul etmeme ihtimali de var ama çok da olası bir ihtimal değil bence.

gokdenizz

Nanitik
Üye
Messor gibi kolay bulunan bir cins işçisiz kraliçe ise eğer ve elinde başka kraliçen varsa bence risk alıp dene derim. Hem sonucunu bizimlede paylaşırsın.