Tüpüm kalmadıgı için küçük formicaryum yaptım daha 5 6 karıncam var tüplerin kırımış bundan yapıp yerleştirsem ilerleyen zamanlarda sıkıntı yaratırmı
Cinsine göre değişir, mesela küçük cinsler daha çok zorlanabilir. Büyük cinslerde ise yine beslenme konusunda, nem konusunda falan zorluk çıkabilir ve ayrıca şuanlık pek kontrollü olmaz yani besinler içeride küflenebilir ve siz pek bişi yapamayabilirsiniz.Tüpüm kalmadıgı için küçük formicaryum yaptım daha 5 6 karıncam var tüplerin kırımış bundan yapıp yerleştirsem ilerleyen zamanlarda sıkıntı yaratırmı
tüm kraliçelerim messor beslenmeyi ballı su + tohumla yapacam bi süreCinsine göre değişir, mesela küçük cinsler daha çok zorlanabilir. Büyük cinslerde ise yine beslenme konusunda, nem konusunda falan zorluk çıkabilir ve ayrıca şuanlık pek kontrollü olmaz yani besinler içeride küflenebilir ve siz pek bişi yapamayabilirsiniz.
Hocam 5-6 işçi çok az tüpün her tarafını bile gezmez 5-6 işçi ondan koloninin büyümesi çok yavaşlar üstüne mite ve küf oluşabilir.Tüpüm kalmadıgı için küçük formicaryum yaptım daha 5 6 karıncam var tüplerin kırımış bundan yapıp yerleştirsem ilerleyen zamanlarda sıkıntı yaratırmı
İşçi sayısı azken tohum işlemeleri zor olabilir üstelik daha geniş bir alana geçiyorlar yani tohuma pek ilgi duymayabilirler. Başka besinleri de formikaryuma taşırlarsa küf oluşabilir. Ayrıca dikkatli olun Ytong formikaryumlar nemi çok hızlı tüketiyor yani karıncalarınız nemsizlikten ölebilir.tüm kraliçelerim messor beslenmeyi ballı su + tohumla yapacam bi süre
2 tanede tüp girişi yaptım
hocam karıncadan kastım kraliçe yarın tüp alıp hepsini aktaracağım. Diğer kraliçeler şuan 1 arada lokum kutusunda inşallah sıkıntı olmazHocam 5-6 işçi çok az tüpün her tarafını bile gezmez 5-6 işçi ondan koloninin büyümesi çok yavaşlar üstüne mite ve küf oluşabilir.
Fazla beklemedikleri sürece sorun olmaz.hocam karıncadan kastım kraliçe yarın tüp alıp hepsini aktaracağım. Diğer kraliçeler şuan 1 arada lokum kutusunda inşallah sıkıntı olmaz
pamuğun durdugu yerein altına yanlarına poşet koydum pamugun üstünü kapadım 2 saate 1 kontrol ediyorumİşçi sayısı azken tohum işlemeleri zor olabilir üstelik daha geniş bir alana geçiyorlar yani tohuma pek ilgi duymayabilirler. Başka besinleri de formikaryuma taşırlarsa küf oluşabilir. Ayrıca dikkatli olun Ytong formikaryumlar nemi çok hızlı tüketiyor yani karıncalarınız nemsizlikten ölebilir.
Şırınga kullanın hocam.Tüpüm kalmadıgı için küçük formicaryum yaptım daha 5 6 karıncam var tüplerin kırımış bundan yapıp yerleştirsem ilerleyen zamanlarda sıkıntı yaratırmı
2 3 gün oldu maalesef bugün halledecem amaFazla beklemedikleri sürece sorun olmaz.
şırıngayı pek tercih etmiyorumŞırınga kullanın hocam.
Nedenini sorabilir miyim?şırıngayı pek tercih etmiyorum
Hocam messor kraliçesi içine zor sığıyor. Solenopsis koysan zar zor beslersin.Nedenini sorabilir miyim?
3 5 işçili koloniyi formicariuma alıp ziyan etmekten iyidir.
İşçi yok şuan benim 5 karıncadan kastım karaliçeNedenini sorabilir miyim?
3 5 işçili koloniyi formicariuma alıp ziyan etmekten iyidir.
5 kraliçe kısacaİşçi yok şuan benim 5 karıncadan kastım karaliçe