Öneri

EArslan

Phragmotic
Üye
60x30x33 cm akvaryumun var. Yaklaşık 60 litre. Max 500 tl ye nasıl dekore edebilirim? Önerilerinizi bekliyorum.

Bilgiman

Larva
Üye
Bence en güzel karides akvaryumu abartmadan 500 tl ye çıkarsın bence

Bilgiman

Larva
Üye
Yada monster balık tür yap küçüklerden

Bilgiman

Larva
Üye
Yada silis kumu daya zemine üstüne dal al böyle güzellerden arkayada bitkiyi daya bana bitki sorarsan söylerim birkaç birşey ozmn mükemmel olur akvaryumun (bence)

Muhammet18

Yumurta
Üye
Ben yapmıştım bütçem 500 TL idi karides aldım alt kısma kum attım birkaç bitki koydum pipo filtre aldım taktım motoru da dedem verdi sonra lav kayalarindan bir mağara yaptım muqemmel oldu tavsiyem karides olur yani

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
60x30x33 cm akvaryumun var. Yaklaşık 60 litre. Max 500 tl ye nasıl dekore edebilirim? Önerilerinizi bekliyorum.
Canlı var mı yoksa karışık canlı doğuran veya karides (neocaridina)en ucuzu olabilir.
Bit adet moss ball 30 tl civarı
Saz bitkisi (ücretsiz bulqbilirsin baraj gölet kenarlarından) 15 tl
Java moss vb. Akvaryumcularda bol bol var 25 tl

ZEmin malzemesi olarak bir yerden biraz dere kumu ve cakılı yoplayıp kaynatabilirsin.

Birkaç kaya (bunuda dere kenaeı vb.bulabilirsin)

Karides veya canlı doğuran 150 tl

Bu tarz şeylerle uygun olur bence.

Muhammet18

Yumurta
Üye
Canlı var mı yoksa karışık canlı doğuran veya karides (neocaridina)en ucuzu olabilir.

ZEmin malzemesi olarak bir yerden biraz dere kumu ve cakılı yoplayıp kaynatabilirsin.

Canlıya q5 fazla bile 100 anca

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye

Dere, göl, akarsu gibi doğal alanlardan alınan bitkiler genelde soğuk sularda bulundukları için akvaryuma adaptasyonları zor olabiliyor ki kimi zaman çürüyüp gidiyor, aynı şekilde bu tarz yerlerden alınan bitkilerin üzerinden hydra, salyangoz, yusufçuk,sivrisinek larvası gibi istenmeyen birçok canlı ve parazitte gelebilmekte.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Dere, göl, akarsu gibi doğal alanlardan alınan bitkiler genelde soğuk sularda bulundukları için akvaryuma adaptasyonları zor olabiliyor ki kimi zaman çürüyüp gidiyor, aynı şekilde bu tarz yerlerden alınan bitkilerin üzerinden hydra, salyangoz, yusufçuk,sivrisinek larvası gibi istenmeyen birçok canlı ve parazitte gelebilmekte.
Teşekür edrrim bilgilendirme için.

EArslan

Phragmotic
Üye
Hepinize çok teşekkür ederim önerilerinizden dolayı ama ben konuyu açtığım gün cevap gelmeyince kendim bir şeyler yaptım ve hayatımda yaptığım en iyi akvaryum oldu. Canlı olarak otocinclus, katil ve red tail lepistes var onları ekleyeceğim. Yaklaşık 380 tl ye hallettim.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Hepinize çok teşekkür ederim önerilerinizden dolayı ama ben konuyu açtığım gün cevap gelmeyince kendim bir şeyler yaptım ve hayatımda yaptığım en iyi akvaryum oldu. Canlı olarak otocinclus, katil ve red tail lepistes var onları ekleyeceğim. Yaklaşık 380 tl ye hallettim.
Hayırlı olsun yakın zamanda görsel paylaşırsanız sevinirim merak ettim acıkcası.