Önemli 2 Soru

AntMan14

Yumurta
Üye
1.Soru :Toprağı kazarak bulduğumuz kraliçeleri almalı mıyız. Mesela bahçede rastgele kazarken kraliçe buldum lasius ama etrafında lasius işçileri vardı almalımıyım.

2.Soru:Her yer lasius kraliçesi ama tetramorium koloniler de var nasıl tetramorium kraliçesi bulabilirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Vlademir

Yumurta
Üye
1.Soru :Toprağı kazarak bulduğumuz kraliçeleri almalı mıyız. Mesela bahçede rastgele kazarken kraliçe buldum lasius ama etrafında lasius işçileri vardı almalımıyım.

2.Soru:Her yer lasius kraliçesi ama tetramorium koloniler de var nasıl tetramorium kraliçesi bulabilirim.
Herhangi bir sakıncası var mıdır bilmem fakat, ben olsam almıştım. Sonuçta yuvasını kurmuş.

SametC

Yumurta
Üye

1. Sorunun cevabı: Yapman doğru olmaz hem yazık hemde günah.

2. Sorunun cevabı: Mevsiminde bulabilirsin fakat yine de bulma ihtimalin yok değil, aramaya devam et.

Alpeko123

Yumurta
Üye
1-Almamalısın Ko

1- Kesinlikle almamalısın.Kraliçe stresten büyük ihtimalle ölücektir dışarda yuva arayan kraliçeler alınmalı veya yuvasını yeni kazan kraliçeyi alabilirsin ama bunuda çok önermiyorum.

2-Yerden yere fark ediyor bizim orda mesala adım atsam tetramorium buluyorum lasiusa hiç denk gelemedim.Farklı yerlerde arayabilirsin.

SametC

Yumurta
Üye
1-Almamalısın Ko

1- Kesinlikle almamalısın.Kraliçe stresten büyük ihtimalle ölücektir dışarda yuva arayan kraliçeler alınmalı veya yuvasını yeni kazan kraliçeyi alabilirsin ama bunuda çok önermiyorum.

2-Yerden yere fark ediyor bizim orda mesala adım atsam tetramorium buluyorum lasiusa hiç denk gelemedim.Farklı yerlerde arayabilirsin.
Ne kadar güzel ben bu sene sadece bir tane bulabildim. 😕

mabeakv2

Pupa
Üye
Arkadaşlar bu hobiyi yapacaksanız doğada ki hazır sistemi bozmayın diyelimki illa koloniyi kazıp kraliçeyi bulucağım, boyun kadar kazman lazım ve sayısız tünelleri kavraman gerekiyor. O yüzden en iyisi koloni patlatmayın. 🤠

AntMan14

Yumurta
Üye
İyide ben toprağı bir karış kazınca kraliçe çıkıyor

mabeakv2

Pupa
Üye
İyide ben toprağı bir karış kazınca kraliçe çıkıyor
O zaman yeni bir koloniye denk gelmişsiniz ama ben önermiyorum yuva kazıp düzenini oluşturmuş kraliçenin aynı düzeni yakalaması zor boşu boşuna hazır yuvaları bozmayın. :}

AntMan14

Yumurta
Üye
Oda gibi bir yerdeydi ve yumurta ve işçi yoktu.

AntMan14

Yumurta
Üye
Tamam arkadaşlar sağolun, varolun.