Önce transfer mi yoksa besleme mi?

penalpy

Yumurta
Üye
Selam arkadaşlar, ilk kolonim ve ilk işçiler yeni çıktı. Ancak test tüpündeki su tamamen bitmiş durumda ve henüz hiç besleme yapmadım. Şu an kafam çok karışık; önce besleme mi yapmalıyım, yoksa acilen yeni bir test tüpü hazırlayıp koloniye transfer mi etmeliyim bilemedim. Kraliçeyi strese sokmak istemiyorum ama susuz kalmaları da korkutuyor. Hangisini önce yapmam gerekir? Veya aynı anda yapabilir miyim? (Türe göre değişkenlik gösteren bir durumsa, karıncamın türünü bilmiyorum. Fotoğraflarını ekledim tüpün ve karıncanın.)

Ekli dosyalar

• IMG_7646.jpeg
    IMG_7646.jpeg
    25.8 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_7643.jpeg
    IMG_7643.jpeg
    28.3 KB · Görüntüleme: 16

KingCat

Intercaste
Yardımsever
Üye
Selam arkadaşlar, ilk kolonim ve ilk işçiler yeni çıktı. Ancak test tüpündeki su tamamen bitmiş durumda ve henüz hiç besleme yapmadım. Şu an kafam çok karışık; önce besleme mi yapmalıyım, yoksa acilen yeni bir test tüpü hazırlayıp koloniye transfer mi etmeliyim bilemedim. Kraliçeyi strese sokmak istemiyorum ama susuz kalmaları da korkutuyor. Hangisini önce yapmam gerekir? Veya aynı anda yapabilir miyim? (Türe göre değişkenlik gösteren bir durumsa, karıncamın türünü bilmiyorum. Fotoğraflarını ekledim tüpün ve karıncanın.)
İlk önce test tüpüne geçir sonra besleme yap.

penalpy

Yumurta
Üye
teşekkür ederim. Maalesef elimde ucu üçgen şekilde biraz kırık bir başka tüp var sadece kırık tarafa kağıt bantladım ve iki tüpü birbirine bantladım yeni tüpün de üstünü bezle kapattım ışık almaması için. Ancak hiç ilgi göstermediler gibi kraliçe bulunduğu tüpteki pamuğu eşeliyor işçiler de çok hareketsiz normal midir? Yeni tüpe geçmeleri ne kadar sürer?
İlk önce test tüpüne geçir sonra besleme yap.

Karınca309

Larva
Üye
İlk test tüpüne geçir ne olur ne olmaz sonra rahatça besleme yaparsın

KingCat

Intercaste
Yardımsever
Üye
İlk test tüpüne geçir ne olur ne olmaz sonra rahatça besleme yaparsın
Dostum benim yazdıklarımın aynısını neden yazıyorsun. Zaten yazılmış bir şeyi yazmana gerek yok.

teşekkür ederim. Maalesef elimde ucu üçgen şekilde biraz kırık bir başka tüp var sadece kırık tarafa kağıt bantladım ve iki tüpü birbirine bantladım yeni tüpün de üstünü bezle kapattım ışık almaması için. Ancak hiç ilgi göstermediler gibi kraliçe bulunduğu tüpteki pamuğu eşeliyor işçiler de çok hareketsiz normal midir? Yeni tüpe geçmeleri ne kadar sürer?
O zaman ilk şekerli su takviyesi yapın sonra geçirin. İşçilerin enerjisi yerine gelsin.

Karınca309

Larva
Üye
Dostum benim yazdıklarımın aynısını neden yazıyorsun. Zaten yazılmış bir şeyi yazmana gerek yok.

O zaman ilk şekerli su takviyesi yapın sonra geçirin. İşçilerin enerjisi yerine gelsin.
Kendi şahsi fikrimi söyledim hem tek kişiden gelen şeye %100 emin olamaz ki

HAYGAME

Pupa
Üye
Belli bir zaman vermek hatalı olur beklemek en iyisi 5 dakikada da transfer gerçekleşebilir 2 günde de. Genede geçmiyorsa çok olmicak şekilde titreşim yaratın.

Akvaryum filtreleriyle az olacak şekilde titreşim yaratılabildiğini duymuştum.

penalpy

Yumurta
Üye
hepinize çok teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için biraz şekerli su koydum şimdi eski tüpün sonuna doğru, ordan onu yerken yeni tüpü de merak edip giderler beğenirler belki diye beklemeye geçtim şimdilik