Ölüyor mu?

Dennis

Yumurta
Üye
Ters yatıyor ve sanırım ölmek üzere hala hareket ediyor, neden böyle oldu

Ekli dosyalar

• IMG_20231112_134024_170.jpg
    IMG_20231112_134024_170.jpg
    18.9 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_20231112_134014_923.jpg
    IMG_20231112_134014_923.jpg
    26.2 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_20231112_134003_010.jpg
    IMG_20231112_134003_010.jpg
    15.3 KB · Görüntüleme: 27

RaNis

Yumurta
Üye
Ters yatıyor ve sanırım ölmek üzere hala hareket ediyor, neden böyle oldu
abdomenden kaynaklı bir şey değil ya uzun süredir elinde yumurtlamadı yada sen bulmadan önce çoktan uçtu yuva kazarken saldırıya uğramış ola bilir o yüzden yuvasız kalıp sitrese girdi açta kalınca belli bir süre sonra ölüyor

Emir123

Media
Üye
abdomenden kaynaklı bir şey değil ya uzun süredir elinde yumurtlamadı yada sen bulmadan önce çoktan uçtu yuva kazarken saldırıya uğramış ola bilir o yüzden yuvasız kalıp sitrese girdi açta kalınca belli bir süre sonra ölüyor
Yanlış bilgi dağıtmayın
.
Fully claustral türler 8 ay kadar yaşayabilir abdomenlerindeki besin ile.
Hayır yuva kazamadı stres oldu diye birşey yok öyle olsa ilk haftadan ölürdü
Ölüm sebebi bilinemez benim tahminim eşleşmemiş olduğundan ölmüştür.

Sonbaharda yakalanan messorlar ilkbaharda yumurta yapar doğadada öyle kış geçene kadar çemberlerinde beklerler

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Yanlış bilgi dağıtmayın
.
Fully claustral türler 8 ay kadar yaşayabilir abdomenlerindeki besin ile.
Hayır yuva kazamadı stres oldu diye birşey yok öyle olsa ilk haftadan ölürdü
Ölüm sebebi bilinemez benim tahminim eşleşmemiş olduğundan ölmüştür.

Sonbaharda yakalanan messorlar ilkbaharda yumurta yapar doğadada öyle kış geçene kadar çemberlerinde beklerler
1. Fotoğrafta abdomeni ezik gözüküyor.Ondan ölmüştür diye düşünüyorum.

Dennis

Yumurta
Üye
Şöyle detay vereyim yolda motorla seyir ediyordum yerde 1 carabus gördüm 2 adet de kraliçe karınca, daha sonra incelemek için yanlarına gideyim dedim ve baktığımda carabus 1 tane kraliçeye oldukça zarar vermişti diğeride kaçıyor gibiydi bende alayım dedim 1 hafta kadar tüpde durdu sorunsuz sonra baktığımda ölüyor gibiydi ki zaten öldü de acaba benden kaynaklı diye mi düşündüm ve gidip 3 tane daha buldum açıkçası pek bir fikrimde yok bu karıncalar hakkında ama her yer de görüyorum ve bi çoğu eziliyor ya da yuva yapamadan diğer canlılar tarafından öldürülüp bırakılıyor biraz bilgi verir misiniz bana. Şöyle ki genel olarak ne yapmam gerekiyor biliyorum stresse sokmamak, ilk işçi çıkana kadar yem e ihtiyaç yok gibi ama bu tür hakkında vs hiç bilgim yok eğer beslemeye uygun görmüyorsanız beni doğaya salıcam yorumlarınızı bekliyorum

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Şöyle detay vereyim yolda motorla seyir ediyordum yerde 1 carabus gördüm 2 adet de kraliçe karınca, daha sonra incelemek için yanlarına gideyim dedim ve baktığımda carabus 1 tane kraliçeye oldukça zarar vermişti diğeride kaçıyor gibiydi bende alayım dedim 1 hafta kadar tüpde durdu sorunsuz sonra baktığımda ölüyor gibiydi ki zaten öldü de acaba benden kaynaklı diye mi düşündüm ve gidip 3 tane daha buldum açıkçası pek bir fikrimde yok bu karıncalar hakkında ama her yer de görüyorum ve bi çoğu eziliyor ya da yuva yapamadan diğer canlılar tarafından öldürülüp bırakılıyor biraz bilgi verir misiniz bana. Şöyle ki genel olarak ne yapmam gerekiyor biliyorum stresse sokmamak, ilk işçi çıkana kadar yem e ihtiyaç yok gibi ama bu tür hakkında vs hiç bilgim yok eğer beslemeye uygun görmüyorsanız beni doğaya salıcam yorumlarınızı bekliyorum
Muhtemelen carabus tarafından hasar aldığı için öldü.
Bazı cinsleri işçi çıkana kadar beslemek gerek, o yüzden yardımcı olmamız için kraliçelerin fotoğrafını atabilirmisiniz.

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye