Ölü Kraliçelerinizi Saklama Yöntemi

Kokorlu

Larva
Üye
Bence herkes, ölen bir kraliçe karıncasını çöpe atmak istemez; bir şekilde saklayıp onun anısını yaşatmak ister. Ben de öyle yapıyorum. Bugün, bu yazımda bunu nasıl yaptığımı sizlere anlatmak istedim. Umarım yardımcı olmuşumdur.
Konuyu iki başlık altında açıklayacağım: kurutma ve sergileme. Hadi, başlayalım!
1. Kurutma
Saklarken ben kurutma yöntemini uyguluyorum; çünkü kurutma yöntemi, her evde bulunan malzemelerle yapılabilecek en basit yöntemdir.
Gerekli Malzemeler:
Küçük karton bir kutu (kibrit, ilaç kutusu vb.)
Pamuk
Pirinç
Kağıt Havlu, Peçete
Cımbız.

Kraliçeyi kurutmamız gerekiyor ve bunun için bir yataklık yapmamız lazım
Yataklık Yapılışı:
1.
Elimizdeki kutunun üst kısmını kesiyoruz
2.Kutunu içini pamuk dolduruyoruz
3.Pamukların üzerine pirinçleri yerleştiriyoruz(Pamuk ve pirinç etraftaki nemi alması için.).
20250817_003130.jpg

Üstteki fotoğraf gibi bir şekil alması gerekli.
Devamında ise cımbızla ölü kraliçemizi alıp pirinçlere temas etmeyecek şekilde yerleştiriyoruz. Ayrıca üstüne kraliçeye temas etmeyecek şekilde, bir hava boşluğu bırakarak kağıt havlu eğer yoksa peçete ile örterseniz kraliçeyi tozlardan korumuş olursunuz.
Kurutma İçin Yapılacaklar:
Yataklığı içinde kraliçe ile hafif hava alan , az toz alan bir yere yerleştirmelisiniz(Yatak altı, açık bir raf vb.) Bu konumda kuruması 3 ile 7 gün arası sürmeli ben garanti olması için 7 gün beklemenizi öneririm.
Günde bir kez koyduğunuz yerden alıp kontrol edin. Eğer ıslanmış nemlenmiş ise nazikçe pamuğu ve pirinçleri değiştirin.
Geri kalan ise sadece beklemek.
Kurulduğunu Nasıl Anlarız:

Bir kürdan yardımı ile karıncanın sertliğini kontrol edin eğer sert ve kırılgansa büyük ihtimal ile kurumuştur.
Ayrıca üzerinde beyaz , yeşil küf gibi noktalar yoksa kurumuştur.

Kurutmayı tamamladıysak sergilemeye geçelim.

2. Sergileme
Sergileme işi aslında biraz size kalmış bir şey ben burada size kendim nasıl yaptığımı ve dikkat etmeniz gerekenlerden bahsedeceğim.
Ben Nasıl Sergiliyorum:
20250817_003351.jpg

Fotoğraftaki gibi bir kağıda kürdan yardımı ile bir nokta UHU ilen karıncayı yapıştırdım, 30 dakika ile 1 saat arası kurumasını bekledim. Bu zaman aralığında ise karıncayı koyacağım arka planı hazırladım bu da size kalmış bir şey ben mutfaklarda kullanılan süngerin üzerindeki yeşil tabakayı 3x3 bir kutuya yapıştırıp arka plan oluşturdum. Sonra kuruduktan sonra karıncayı alıp yaptığım arka plana yapıştırdım.
Ben böyle yapıyorum sizlere de öneririm ama başta söylediğim gibi bu size kalmış bir şey.
!Dikkat Etmeniz Gerekenler!
1.
Karıncamız kuruduğunda çok kırılgan oluyor. Bu yüzden bir yerden başka bir yere taşırken çok dikkatli olun maalesef benim kraliçemin abdomeni koptu
2.Yapıştırırken UHU'yu taşırmamaya çalışın eğer taşarsan kötü bir görüntü elde edilebiliyor.

Benim ölü kraliçe karıncalarınızı sakla konusundaki önerilerim, yöntemim bu şekildeydi. Umarım hepinize yardımcı olmuşumdur. Bu yöntem tamamen benim uygulama şeklim. İnternette aratmalar yaparak daha profesyonel canlı saklama yöntemlerini bulabilirsiniz.

Not:
Eksiklerimi görürseniz uyarmanız benim için çok önemli ve de sizin de farklı saklama yöntemleriniz varsa konuya eklerseniz çok sevinirim.
Hepinize iyi günler, iyi hobiler.

Ekli dosyalar

• 20250817_011337.jpg
    20250817_011337.jpg
    36 KB · Görüntüleme: 15
  • 20250817_011337.jpg
    20250817_011337.jpg
    36 KB · Görüntüleme: 12
Moderatör tarafında düzenlendi:

Kokorlu

Larva
Üye
20250820_151259.jpg
Son bir ekleme daha yapmak istedim kutuyu bir kartona yapıştırıp bu şekilde bir panoya yapıştırabilirsiniz. Aklınızda bulunsun :) .