Ölü Kraliçe

Frtozdmr

Pupa
Üye
merhabalar dun gece +100 iscili messor kolonimin kralicesini outwordde iki parca halinde gordum.gelisimleri gayet iyi ilerliyordu major sayisi fazla ve bolca yumurta pupa vardi.Sebebini bilmedigim bu olumden sonra elimdeki 5-6 iscili messor kolonisini kraliceyi kabul etmelerini umarak test tupu ile outworld e biraktim.ilk arbadede kralicenin 1 bacagi koptu ama bugun sabah kontrol ettigimde herhangi bir agresiflik yasanmayip birkac iscinin kralicenin etrafinda oldugunu gordum.
kraliceyi yeni kraliceleri olarak kabul ettilermi bilmiyorum ama bu surecte nasil bir yol izlemem gerekiyor? tecrube eden arkadaslarin onerilerini bekliyorum.
iyi gunler.

Frtozdmr

Pupa
Üye
Eklediğim kraliçeyide ertesi gün ölü olarak buldum .. galiba kimsenin bilgisi yok konu ile alakalı

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Ölen kraliçeyi parçalamışlar. Eklediğiniz kraliçeyi de kabul etmeleri zordu ve kabul etmemişler. Yapacak pek fazla birşey yok ya başka kraliçeleri deneyeceksiniz ya da koloni yavaş yavaş ölecektir.

Abdullah09

Yumurta
Üye
merhabalar dun gece +100 iscili messor kolonimin kralicesini outwordde iki parca halinde gordum.gelisimleri gayet iyi ilerliyordu major sayisi fazla ve bolca yumurta pupa vardi.Sebebini bilmedigim bu olumden sonra elimdeki 5-6 iscili messor kolonisini kraliceyi kabul etmelerini umarak test tupu ile outworld e biraktim.ilk arbadede kralicenin 1 bacagi koptu ama bugun sabah kontrol ettigimde herhangi bir agresiflik yasanmayip birkac iscinin kralicenin etrafinda oldugunu gordum.
kraliceyi yeni kraliceleri olarak kabul ettilermi bilmiyorum ama bu surecte nasil bir yol izlemem gerekiyor? tecrube eden arkadaslarin onerilerini bekliyorum.
iyi gunler.
Doğadaki bı messor kolonisinin yanına bırakabilirsiniz yada ölene kadar bakmaya devam edebelirsiniz

Emir123

Media
Üye
4-5 gün sonra yoğuk bir ortamda denersen başarılı olabilir

Frtozdmr

Pupa
Üye
bu koloninin kraliçesi aylar önce ölmesine rağmen hala yumurtalar mevcut ve yeni yumurtalar gözlemliyorum .. sebebi ne olabilir ?IMG_8017.jpegIMG_8018.jpeg

YAKO

Yumurta
Üye
Yeni yumurta üretimi yoktur elde kalan yumurtaları işçiler büyütüyor sonuçta. Ayrıca bu sıra sıklıkla messor uçuşları var deneyerek kraliçe ekleyebilirsiniz ama kabul de etmeyebilirler bu artık doğal seçilime bağlı ayrıca doğaya bırakıp yeni koloni için tekrar başlayabilirsiniz gerçekten zor bir karar o kadar emekle uğraştığınız bir kolonin dağılması gerçekten üzücü. Benim düşüncem uçuşlardan bulduğun messor kraliçelerden deneyerek koloniyi ayakta tutmaya çalışabilirsin. İyi forumlar umarım en yakın zamanda bu sorunu çözersin 🙏😊

Frtozdmr

Pupa
Üye
Eylül ayında ölmüştü kraliçe .. 4 tane kraliçe ekledim ama kabul etmediler malesef

YAKO

Yumurta
Üye
Eylül ayında ölmüştü kraliçe .. 4 tane kraliçe ekledim ama kabul etmediler malesef
Geçmiş olsun dostum dediğim gibi bence iki tane yol var önünde kraliçe ile denemelere devam edebilirsin yada doğaya sarıp kraliçenin kabul etmesini beklersin.