Ölü karıncanın korunması

ramix

Yumurta
Üye
Merhaba bugün bulduğum ve oxyopomyrmex olduğunu düşündüğüm kraliçe öldü, fakat incelenmesi için bir üniversiteye götürmek istiyorum kraliçenin hasar almadan kalması için ne gibi bir teknik kullanmalıyım, ne yapmalıyım?

Enginfırat

Yumurta
Üye
O kraliçe adı üstünde karınca, karıncalar da böcek ve böceklerin hepsi hemen kuflenenilen bir yapıya sahip. Küflenmesini büyük oranda engellemek için o kraliçenin olduğu yer hava ile etkileşimde olan bir yer olması gerekli.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Dondurabilirsiniz. Küflenmesine engel olacağı kanaatindeyim.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Etil alkol kullanıldığını duymuştum ama oranı var tabii ki

The_Arthropod

Yumurta
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Etanol içerisinde güneş almayacak bir yerde saklayabilirsiniz. Oran olarak da %70-75 civarı yeterli olacaktır diye tahmin ediyorum fakat yine de emin olmak için araştırabilirisiniz.

Macir1734

Yumurta
Üye
hayır en iyisi şeffaf bir epoxsi ıcıne koymak hem hava ile temasını keser hemde anahtarlık gıbı bır sus esyası yaparsınız

The_Arthropod

Yumurta
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
hayır en iyisi şeffaf bir epoxsi ıcıne koymak hem hava ile temasını keser hemde anahtarlık gıbı bır sus esyası yaparsınız
Üniversitede götüreceği mirmekolog epoksi içinde nasıl inceleyecek? En iyisi canlıyı ufak bir üçgenin üzerine yapıştırıp o üçgeni taksonomi iğnesine batırmak olacaktır fakat şu durumda ona gerek yok gibi.

Macir1734

Yumurta
Üye
ben yanlış anlamısım durumu ben ölü bir kraliçeyi uzun sure tutmak olarak algıladım

eyupbardak32

Nanitik
Üye
Etanol içerisinde güneş almayacak bir yerde saklayabilirsiniz. Oran olarak da %70-75 civarı yeterli olacaktır diye tahmin ediyorum fakat yine de emin olmak için araştırabilirisiniz.
Kısa süreli ( birkaç hafta maksimum) saklama için, araziden aldığımız örnekleri özellikle böcek vs ufak ve bozulmaya yatkın iseler %40lık etanolde saklıyorduk. Bir defasında, birkaç gün için saklamam gereken bir örneği ( miliped örneği idi) hocama sorduğumda ufak bir şırıngada üstünü örtecek kadar 80⁰ limon kolonyasında havayla teması keserek saklayabilirsin demişti. Kendisine 2 gün sonra ilettiğimde örnek sağlamdı.

Macir1734

Yumurta
Üye
ozaman alkol işi çözer sanırım bizide bilgilendirğin için teşekkurler