Ölen koloniler için yardım

Anıl07

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar 3 gün önce bana kargo ile gelen camponotus sanctuslar ( 7 işçili ) ve lasius sp ( 10- 12 işçili ) kolonilerime bu sabah besleme yaptım. Bal, şekerli su , un kurdu verdim onlara. Şuan sanctuslarda 3 işçi ve lasiuslarda da 4 işci ölmüş durumdalar. Dün de 5x5x5 lik outworld takmıştım hepsine sizce bu kolonilere ne olmuş olabilir ve nasıl durumu düzeltebiliriz

ToxiTkAn

Minör
Yardımsever
Üye
Merhaba arkadaşlar 3 gün önce bana kargo ile gelen camponotus sanctuslar ( 7 işçili ) ve lasius sp ( 10- 12 işçili ) kolonilerime bu sabah besleme yaptım. Bal, şekerli su , un kurdu verdim onlara. Şuan sanctuslarda 3 işçi ve lasiuslarda da 4 işci ölmüş durumdalar. Dün de 5x5x5 lik outworld takmıştım hepsine sizce bu kolonilere ne olmuş olabilir ve nasıl durumu düzeltebiliriz
Ölümler yeni mi oldu yoksa kargo geldiğindemi eğer öyleyse yol stresinden güçsüz olan işçiler ölmüştür

Antlantis

Nanitik
Üye
Ölüm sebepleri bir çok nedenden olabilir. Beslenme aralığı eğer uzun ise onu daha sıklaştırabilirsiniz. Eğer çok sık kontrol yapıyorsanız, kontrol sıklıklarını düşürün. Enerji kaynaklarını ihmal etmeyin (şekerli su, ballı su, meyve vb.). Eğer ölümler devam ederse tüplerle alakalı bi sıkıntı olabilir, transfer yapabilirsiniz. Yeni outworld takılmışsa ondan dolayı strese girmiş olabilirler. Outworld kabını ve içinde olan malzemeler steril olmadığı için olabilir.