Öldürmeden karınca nasıl kovabilirim?

lemanke

Yumurta
Üye
Merhabalar, forumu yeni gördüm İnternette de bazı bilgiler elbette var ama özellikle öldürmek istemediğim için buradan sormak istedim saçma gibi görünebilir ama yardıma ihtiyacım var. Evde iki tane kedim var ve sürekli olarak mama kaplarına dadaniyorlar yoksa evde olmaları hiç sorun bile değil yuvalarına yakın olduğunu düşündüğüm bir yere pamuk ıslatıp koydum biraz da şeker serptim az önce ki gelmesinler diye. Öldürmeden nasıl bir yol izleyebilirim deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler 🙏🏻

DONT

Pupa
Üye
Karıncaların geneli şekeri severler şeker dökmeniz daha çok toplanmalarına sebep olur

Anafarta

Yumurta
Üye
Dostum maalesef bunu öldürmeden halledebileceğin bir yol yok 😅

DorukBey

Pupa
Üye
Mama kabının etrafına karınca bariyeri yapabilirsiniz. Zeytin yağı ve bebek budrasıyla böylece kaba tırmanamazlar. Kedilere bir zararı olucağınıda sanmıyorum.

Koraykbl

Nanitik
Üye
Merhabalar, forumu yeni gördüm İnternette de bazı bilgiler elbette var ama özellikle öldürmek istemediğim için buradan sormak istedim saçma gibi görünebilir ama yardıma ihtiyacım var. Evde iki tane kedim var ve sürekli olarak mama kaplarına dadaniyorlar yoksa evde olmaları hiç sorun bile değil yuvalarına yakın olduğunu düşündüğüm bir yere pamuk ıslatıp koydum biraz da şeker serptim az önce ki gelmesinler diye. Öldürmeden nasıl bir yol izleyebilirim deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler 🙏🏻
Şekerin etrafına toplanan karıncaları alıp dışarıya toprak bir alana koyabilirsin ben öyle yaptım ve öldüklerini görmedim. Hatta bahçedeki diğer kolonilerde artış bile oldu. Tabi bunfan kaynaklımı bilmem ama.