Öğrendiklerinizi nereden öğrendiniz?

Mercan_duman

Yumurta
Üye
Belgesel izleyerek yeterince bilgi edinemiyorum. Gördüğüm kadarıyla burada akademik (mi denir) seviyede bilgisi olanlar var. Deneyimleyerek öğrenmeyi ayrı bir kefeye koyuyorum. Bana ingilizce veya türkçe bu hobi çerçevesinde detaylı bilgi edinebileceğim kaynak önerebilir misiniz?

Spry_mrs

Yumurta
Üye
Belgesel izleyerek yeterince bilgi edinemiyorum. Gördüğüm kadarıyla burada akademik (mi denir) seviyede bilgisi olanlar var. Deneyimleyerek öğrenmeyi ayrı bir kefeye koyuyorum. Bana ingilizce veya türkçe bu hobi çerçevesinde detaylı bilgi edinebileceğim kaynak önerebilir misiniz?
Karınca olarak mı

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Antwiki ve Antweb gibi kaynaklar zaten hobiciler için bir nimet. Karıncalar hakkında merak ettiğiniz her şeyi neredeyse Antwiki'de bulabilirsiniz. Ayrıca Google Scholar ile merak ettiğiniz konularda yayımlanmış makaleleri ve tez çalışmalarını bulabilirsiniz. Merak ve araştırma isteği olduktan sonra kaynak çok.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

İzleyerek, tecrübe ederek "yeteri kadar" öğrenilecek şey değil bu canlıların dünyası. Bol bol okunması ve araştırılması gerekiyor. Bahsettiğim kaynakları kullanın.

Spry_mrs

Yumurta
Üye
Açıkçası ben karınca çiftliğimi 4-5 yıl izlediğim bilgiler birde bu forumdaki bilgiler ile yapıyorum o yüzden tür cins ayırt etmekte kötüyüm

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Ayrıca şunu da söyleyeyim sırf birilerini izleyerek, dinleyerek bir şeyler öğrenemezsiniz. Öyle bir dünya yok. O zaman kulaktan kulağa bilgi aktarımı yapmış olursunuz. Ne duyarsanız duyun o bilginin bilim dünyasında bir karşılığı var mı bunun bilinmesi gerekiyor. Yoksa safsatayla bilimsel bilgiyi ayırt edemezsiniz. Bu nokta da Antwiki gibi kaynaklar çok değerli.