Oğlum mirmekolog olmak istiyor

yaseminkaya26

Yumurta
Üye
Merhaba, ben Yasemin. Eskişehir’de biyoloji öğretmeniyim. Oğlum Kerem şu an 6 yaşına girecek. Neredeyse yazdan beri, yaklaşık 6 aydır karınca resmi çiziyor. Onların sosyolojik, beslenme her bilgisine ulaşmak istiyor, hatta tabletten, internetten onlarla ilgili her bilgiye ulaşmış durumda. Onları çiziyor, bahçede onlara yuva yapıyor, hatta benden karınca çiftliği satın almamı istedi. İnternette pahalı geldiği için almadım. Oğlum için nasıl bir yol izlemeliyim, nasıl yol göstermeliyim? “Ne olacaksın?” sorusuna “Mirmekolog olacağım.” diyor... Durumunu siz düşünün.

1000454438.jpg

Ekli dosyalar

• 20251005_224616.jpg
    20251005_224616.jpg
    18.5 KB · Görüntüleme: 21
  • 20251005_224612.jpg
    20251005_224612.jpg
    26.5 KB · Görüntüleme: 21

Mathilda

Larva
Üye
Merhaba Hanımefendi, sizlere 18 yaşında bir genç olarak sesleniyorum. Gerçekten bu hobiye ilgisi var fotoğraflardan ve Mirmekolog olacağım cümlesinden belli. Tabii siz geleceğini düşündüğünüz için saçma buluyorsunuzdur belki, fakat oğlunuzun hayallerini kırmamak için en azından belli bir süre ona ayak uydurun. Ben ailem yüzünden hayallerimden vazgeçtim eve kapandım. Beni evden, odamdan çıkartan şey karıncalar oldu. Sizleri anlayabiliyoruz çocuklar olarak, sizde bizleri anlayın lütfen. Oğlunuz için bir test tüpü düzeneği hazırlayabilirsiniz. Onu tatmin edecektir. diğer forumcu arkadaşlarımızı da konuya davet edeceğim. Onlardan da bilgiler alabilirsiniz, oğlunuza çok çok selamlar. Bu yaşta hobiye ilgi duyması ve bu kadar bilgili olması şahsi anlamda beni çok mutlu etti.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Merhaba Hanımefendi, sizlere 18 yaşında bir genç olarak sesleniyorum. Gerçekten bu hobiye ilgisi var fotoğraflardan ve Mirmekolog olacağım cümlesinden belli. Tabii siz geleceğini düşündüğünüz için saçma buluyorsunuzdur belki, fakat oğlunuzun hayallerini kırmamak için en azından belli bir süre ona ayak uydurun. Ben ailem yüzünden hayallerimden vazgeçtim eve kapandım. Beni evden, odamdan çıkartan şey karıncalar oldu. Sizleri anlayabiliyoruz çocuklar olarak, sizde bizleri anlayın lütfen. Oğlunuz için bir test tüpü düzeneği hazırlayabilirsiniz. Onu tatmin edecektir. diğer forumcu arkadaşlarımızı da konuya davet edeceğim. Onlardan da bilgiler alabilirsiniz, oğlunuza çok çok selamlar. Bu yaşta hobiye ilgi duyması ve bu kadar bilgili olması şahsi anlamda beni çok mutlu etti.
Arkadaşımın dediklerine katılıyorum tamamen. Yine bu süreçte Karınca Çiftliğim kanalında ki karınca videolarını çocuğunuzla beraber izleyip bilgilenebilirsiniz. Mathilda'nın dediği gibi bi test tüpü kurulumu yapın ve eğer boş vaktiniz olursa kraliçe karınca aramaya çıkın. Hem stres atarsınız hem de bu süreçte çocuğunuz içinde vakit geçirecek bı aktivite olur. Yine arkadaşımın dediği gibi zamana bırakın çünkü bu yaşlarda çocuklarda bazen anlık heves falan olabiliyor siz daha iyi bilirsiniz ama tabi ki yine de dediklerimizi yapıp yaşanacakları zamana bırakın. Zaten gerçekten ilgisi varsa peşini bırakmayacak ve sıkılmayacaktır. Ben Eskişehir'de olsam seve seve koloni hediye etmek isterdim fakat Yozgat'ta yaşıyorum ama orda yaşayan bi hobici arkadaşımızın size yardımcı olacağından eminim. Benden de küçük dostumuza sevgi ve öpücükler🥰😍

yaseminkaya26

Yumurta
Üye
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim nereden başlanmalı ne yapmalı yardımcı olursanız çok çok mutlu olacağım

Arkadaşımın dediklerine katılıyorum tamamen. Yine bu süreçte Karınca Çiftliğim kanalında ki karınca videolarını çocuğunuzla beraber izleyip bilgilenebilirsiniz. Mathilda'nın dediği gibi bi test tüpü kurulumu yapın ve eğer boş vaktiniz olursa kraliçe karınca aramaya çıkın. Hem stres atarsınız hem de bu süreçte çocuğunuz içinde vakit geçirecek bı aktivite olur. Yine arkadaşımın dediği gibi zamana bırakın çünkü bu yaşlarda çocuklarda bazen anlık heves falan olabiliyor siz daha iyi bilirsiniz ama tabi ki yine de dediklerimizi yapıp yaşanacakları zamana bırakın. Zaten gerçekten ilgisi varsa peşini bırakmayacak ve sıkılmayacaktır. Ben Eskişehir'de olsam seve seve koloni hediye etmek isterdim fakat Yozgat'ta yaşıyorum ama orda yaşayan bi hobici arkadaşımızın size yardımcı olacağından eminim. Benden de küçük dostumuza sevgi ve öpücükler🥰😍
Cok teşekkür ederim ben karınca sevgisi olabileceğini oğlumun bu ilgisi olmadan önce bilmiyprum bana national geographic karınca dergisi aldırdı annemin bahçesinde karınca topladı ama ben karınca bilgim yok nasil koloni oluşturulur kralice karınca nasıldır bilmiyorum beraber bulalım bahçede dedim o toprak altındadır sadece yumurta yapar bulamayız dedi bilgisi beni şaşırtıyor ama yardımcı olamadığım için üzülüyorum arada kaldım bu site buldum çok sevindim

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye

Bu videoları izlerseniz bilgileneceğinizi düşünüyorum.Bende ilk hobiye girerken bunları izlemiştim.Zaten bu hobiyi öğrenmek bi süreç meselesi yani oturup 3-5 video izleyerek olacak bişey değil.Zamanla her geçen gün yeni yeni şeyler öğreneceksiniz.Ama bu videolar sizi başlangıç için rahatlatacaktır.

yaseminkaya26

Yumurta
Üye
Bende sizden bu cümleleri duymak beni mutlu etti belki geçici belki ileride dr.fisher gibi olur bilmiyorum.

Cok teşekkür ederim ben karınca sevgisi olabileceğini oğlumun bu ilgisi olmadan önce bilmiyprum bana national geographic karınca dergisi aldırdı annemin bahçesinde karınca topladı ama ben karınca bilgim yok nasil koloni oluşturulur kralice karınca nasıldır bilmiyorum beraber bulalım bahçede dedim o toprak altındadır sadece yumurta yapar bulamayız dedi bilgisi beni şaşırtıyor ama yardımcı olamadığım için üzülüyorum arada kaldım bu site buldum çok sevindim

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim nereden başlanmalı ne yapmalı yardımcı olursanız çok çok mutlu olacağım

Temel bir kaç ihtiyaç var şart olan Test tüpü pamuk ve canlı yem ve koloni için kraliçe karınca.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
İlk adım her zaman bakımı öğrenmektir. Benim küzenime "çocuk o heves etti" diye tak diye 2 tane kraliçe aldılar ve doğal olarak bakamadı. Bu yüzden Canlıdan önce ilk bakım öğrenmek gerekir. Sonraki aşama malzemeleri temin etmektedir. Son olarak da kraliçe aramak. Kraliçe aramanın da ayrı bir tadı var ve şu sıralar başlangıç için en uygun en zevkli cinslerden biri uçmakta bu yüzden mümkün olduğunca satın almaktansa aramanızı tavsiye ederim. Bu şekilde başkadıktan sonra gerisi akıp gidiyor. Eğer bir sorun yaşarsanız cevabını forumda önceden açılmış konuları inceleyerek bulabilir veya direkt konu açarak sorabilirsiniz.

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye

Küçük hobidaş için ben bir kraliçe verebilirim, isterseniz. Ancak şu anda mevsim geçmek üzere; bulacağınız veya benim göndereceğim kraliçe, yumurtlamak için kış uykusuna yatmayı bekleyebilir. Ayrıca bu forumda merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz. Karıncalarla ilgili ciddi bilgi sahibi insanlar var ve rehberler de mevcut. Çocuğunuzla okumanızı öneririm; aşırı teknik değil ve çoğunun hoşuna gideceğini düşünüyorum.

emre9293

Replete
Üye
Merhaba, ben Yasemin. Eskişehir’de biyoloji öğretmeniyim. Oğlum Kerem şu an 6 yaşına girecek. Neredeyse yazdan beri, yaklaşık 6 aydır karınca resmi çiziyor. Onların sosyolojik, beslenme her bilgisine ulaşmak istiyor, hatta tabletten, internetten onlarla ilgili her bilgiye ulaşmış durumda. Onları çiziyor, bahçede onlara yuva yapıyor, hatta benden karınca çiftliği satın almamı istedi. İnternette pahalı geldiği için almadım. Oğlum için nasıl bir yol izlemeliyim, nasıl yol göstermeliyim? “Ne olacaksın?” sorusuna “Mirmekolog olacağım.” diyor... Durumunu siz düşünün.

Ekli dosyayı görüntüle 70796
Bende karıncalarım diyapozdan çıktığında solenopsis kraliçesi yada pheidole kolonisi verebilirim.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Merhaba Yasemin Hanım, bilirsiniz bu yaşlarda olan ilgiler genellikle geçici olur. Ayak uydurun, ilgisini körükleyin. Arkadaşların da dediği gibi tüpte karınca bakmasını sağlayın. Zaten ileride Mirmekolog olmak gibi bir işin Türkiye'de ne kadar kötü bir şey olduğunu anlayacaktır. Buna rağmen okumak istiyorsa burada tutkunun beklentilerin önüne geçtiğini görürüz. Burada ise diyebileceğim bir şey yok. Hepimizin yaşadığı şeyler: "Sevdiğim alan mı, geçinebileceğim/ hayatımı idame edebileceğim hayat mı?".