Odun formikaryum

npc_Tetra

Yumurta
Üye
Odundan formikaryumda pheidole yada tetramorium bakabilir miyim bir sıkıntı çıkarmı ama nemlendirme yok satıcı koloninin nemi outworldden alıp kendileri nem yapacağını söyledi

Almuud

Pupa
Üye
Tahtadan yapılan formikaryumları kullanmanızı tavsiye etmem çünkü küf oluşumu riski çok fazladır. Özellikle Tetramorium gibi suyu seven türler de nem ve su ihtiyacı yüksek olduğu için küf sorunu yaşayacaksınızdır.

Almuud

Pupa
Üye
Tetramoriumlar için gaz beton formikaryumları kendiniz yapabilirsiniz.

npc_Tetra

Yumurta
Üye
Tahtadan yapılan formikaryumları kullanmanızı tavsiye etmem çünkü küf oluşumu riski çok fazladır. Özellikle Tetramorium gibi suyu seven türler de nem ve su ihtiyacı yüksek olduğu için küf sorunu yaşayacaksınızdır.
Daha önceden ahşap Yağı sürüp kullanmıştım companatuslarda küf problemi yoktu ve alttan nemlendirneliydi benim asıl sorum tetralar outworldden su alıp kendileri nem oluşturabilir mi yada pheidoleler

Almuud

Pupa
Üye
Daha önceden ahşap Yağı sürüp kullanmıştım companatuslarda küf problemi yoktu ve alttan nemlendirneliydi benim asıl sorum tetralar outworldden su alıp kendileri nem oluşturabilir mi yada pheidoleler
Karıncaların az miktarda outworld den su alıp nem sağladıklarını biliyorum. Ama nemin tümünün bu şekilde sağlanılıp sağlanılınamayacağı hakkında bir bilgim yok.

efekan

Yumurta
Üye
Aslında pheidole için ahşap formicarium kullanmanız iyi osbilir. Nemden dolayı küf sorunu yaratabilir ama büyük başlı işçileri olduğu için formicariumu delmemesi için ahşap kullanmanız daha iyi olabilir. Ayrıca ytong ve alçıda kullanabilirsiniz ama bu şeklide yaparsanız büyük ihtimalle işçiler bunu delecektir

npc_Tetra

Yumurta
Üye
Aslında pheidole için ahşap formicarium kullanmanız iyi osbilir. Nemden dolayı küf sorunu yaratabilir ama büyük başlı işçileri olduğu için formicariumu delmemesi için ahşap kullanmanız daha iyi olabilir. Ayrıca ytong ve alçıda kullanabilirsiniz ama bu şeklide yaparsanız büyük ihtimalle işçiler bunu delecektir
Peki nemi kendileri sağlayabilirler mi o konuda bilgin var mı

npc_Tetra

Yumurta
Üye
Demek istediğiniz hiçbir şey yapmadan direkt formicariumun içine koymak ve ondan sonra nemi kendilerinin oluşturmasını sağlamak mı
Evet companatusların bunu yapabildiğini biliyordum denedim ve başarılı oldum ama pheidole yapabilirmi bilmediğin için soruyorum çünkü büyük ve sevdiğim bir koloni

efekan

Yumurta
Üye
Evet companatusların bunu yapabildiğini biliyordum denedim ve başarılı oldum ama pheidole yapabilirmi bilmediğin için soruyorum çünkü büyük ve sevdiğim bir koloni
Nemi seven bir cins başarılı olma ihtimaliniz var ben daha önce denemedim ama başarılı olabilirsiniz