Odontomachus rixosus

Can38473

Pupa
Üye
Yakın zamanda 7–10 günlüğüne İtalya'ya gideceğim. Ants HQ'dan Odontomachus oraya söylesem gelir mi 7 günde? Bir de uçakla dönerken sıkıntı yaşar mıyım?

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Yakın zamanda 7–10 günlüğüne İtalya'ya gideceğim. Ants HQ'dan Odontomachus oraya söylesem gelir mi 7 günde? Bir de uçakla dönerken sıkıntı yaşar mıyım?
Gün hakkında bir şey söyleyemeyeceğim ama gelecektir mutlaka, kargo ile gönderim yapılıyor diye biliyorum. Ancak Türkiye'ye sokarken yüksek ihtimalle yakalanırsınız ve canlıyı Türkiye'ye sokmanıza izin verilmez. Yani uçak değil de araba ile dönerseniz sınırdaki kontroller daha az olduğundan muhtemelen kolayca getirirsiniz. Ama uçakla sokmanız bana göre çok zor.

Can38473

Pupa
Üye
Tüp cebimde olsa yinede bulurlar mı? Ayrıca 1 hafta kalacagım yani karıncaların gelmesi uzun sürerse alamam

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Tüp cebimde olsa yinede bulurlar mı? Ayrıca 1 hafta kalacagım yani karıncaların gelmesi uzun sürerse alamam
Hava limanlarında kontrol sıkı oluyor hocam, çoğu hava limanında ceplerinize kadar boşalttırıp arıyorlar, kendinize tüpü bantlasanız bile sizi soktukları makine detaylı şekilde çekim yapıyor ve üzerinizde bir şey olduğunu anlayabiliyor. Üstelik bunu siz daha Türkiye'ye dönüş uçağına binmeden yapıyorlar. Avrupa'dan başka bir Avrupa ülkesine geçiş yaptığınızda bir sıkıntı yaratmıyor diye biliyorum ama konu Türkiye'ye gelince işler değişiyor. Canlıyı Türkiye'ye sokmanız yasak. Boşuna para vermiş olursunuz. Yine de satıcılarla iletişime geçip daha detaylı bilgiler alabilirsiniz. Belki bir esneklik getirilmiştir ama bildiğim kadarıyla hala Türkiye'ye sokmak yasak. Ve kargolama hakkında da detaylı bilgiye sahip değilim, yine satıcılarla iletişime geçmeniz daha doğru olur.