Oda sıcaklığı iyi mi?

rsmcmd

Yumurta
Üye
Merhaba messor kraliçemi pazar günü buldum daha yumrtlamadı. Yani tek başına oda sıcaklığı 22 23°C'lerde sıcaklık iyi mi, daha neden yumurta bırakmadı?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Merhaba messor kraliçe mi pazar günü buldum daha yumrtlamadı yani tek başına oda sıcaklığı 22 23°C'lerde sıcaklık iyi mi daha neden yumurta bırakmadı .?
Alışma sürecindedir. Fazla strese sokmayın yumurtlayacaktır.

rsmcmd

Yumurta
Üye
Her gün yumurtaladımı diye açıp bakıyorum yani günde iki kere falan sizce doğru mu yapıyorum yanlış mı?

Yanlış ise doğrusu nedir?
(Meraktan dolayı bakıyorum)

cosmos

Pupa
Üye
Her gün yumurtaladı mı diye açıp bqkıyor yeni günde iki kere falan

Sizce doğru mu yapıyorum yanlış mı

Yanlış ise doğrusu nedir

@Cihan__
Hobiye yeni başlayan genç arkadaşlarımız için normaldir heves ve merak kardeşim.
Şuan tamamen istirahat etmesi gerekiyor kraliçemizin ileri aşamalara geçince doya doya bakarsın ama şimdilik bakma. Tamamen karanlık bir ortam yarat ona ve bir süre bakma 2-3 sonra tekrar kısaca bakıp kapatırsın

rsmcmd

Yumurta
Üye
Tamamdır çok teşekkür ederim arkadaşım.

Dwis

Pupa
Üye
Her gün yumurtaladımı diye açıp bakıyorum yani günde iki kere falan sizce doğru mu yapıyorum yanlış mı?

Yanlış ise doğrusu nedir?
İstersen kırmızı asetat kağıdıyla etrafını sarıp açmadan istediğin kadar izliyebilirsin hem kraliçe de stres olmaz çünkü karıncalar asetatdan geçen kırmzı ışığı siyah olarak algılıyor.

rsmcmd

Yumurta
Üye
Asetat kağıdını nereden bulacağım peki ?
İstersen kırmızı asetat kağıdıyla etrafını sarıp açmadan istediğin kadar izliyebilirsin hem kraliçe de stres olmaz çünkü karıncalar asetatdan geçen kırmzı ışığı siyah olarak algılıyor.