Normal Mi?

EArslan

Phragmotic
Üye
Bugün eve gelince kuyruk ve yüzgeçlerde siyahlaşmalar gördüm. Normal renkleri ortaya mı çıkıyor yoksa bir hastalık mı? Sabit durmadıkları için net çekemedim ama belli oluyor.

20221107_164453.jpg20221107_164458.jpg

Birde erkeklerden birisinin rengi soldu ve üst yüzgeçi çizgi gibi bir hal aldı, hareketlerinde bir anormallik yok. Bu neden olabilir?

20221107_164540.jpg

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Normaldir ama sebebini pek bilmiyorum doğal

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Şu değerlerinde bozulma sebebiyle olur genelde. Yüzgeçlerde de olabilir, kontrol ediniz. Bu duruma melanophore migration denir. Ölüme yol açtığıyla ilgili bir bilgim yok, sanırım vaka da yok. Yapmanız gerekenler şunlardır şu değişikliği, vitamin takviyesi ve ısı yükseltimidir.

EArslan

Phragmotic
Üye
Şu değerlerinde bozulma sebebiyle olur genelde. Yüzgeçlerde de olabilir, kontrol ediniz. Bu duruma melanophore migration denir. Ölüme yol açtığıyla ilgili bir bilgim yok, sanırım vaka da yok. Yapmanız gerekenler şunlardır şu değişikliği, vitamin takviyesi ve ısı yükseltimidir.

Su değişimini az önce yaptım.

Vitamin takviyesinden kastınız nedir?

Isıtıcı en son ayarında ama benim akvaryum için biraz güçsüz kslıyor. 34 dereceye ayarlı ama termometrede 25 derece gösteriyor ( termometre bozuk değil ). Olmadı yarın aldığım yere gidip bir yükseği ile değiştireyim.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Su değişimini az önce yaptım.

Vitamin takviyesinden kastınız nedir?

Isıtıcı en son ayarında ama benim akvaryum için biraz güçsüz kslıyor. 34 dereceye ayarlı ama termometrede 25 derece gösteriyor ( termometre bozuk değil ). Olmadı yarın aldığım yere gidip bir yükseği ile değiştireyim.
25 idealde biraz daha arttırılabilir. Vitamin olarak sıvı vitaminler var, tek tek vitaminleri sayamam maalesef. Vitaminin katkısı bağışıklığını güçlendirmek amaçlı olarak düşünebilirsiniz. Atakanpetshoptan bulabilirsiniz

EArslan

Phragmotic
Üye
Normalde bu ürünü kullanıyorum. Bunu kullanmaya devam edeyim mi? Yoksa başka bir vitamin mi alayım?

minerals_gh+_250.jpg