Merhaba, saat 12 buçuk civarı bulduğum kraliçe. Boyutu çok küçük kulak temizleme çubuğunun ucu kadar. Nodusa benziyor, sizin fikriniz nedir?
Teşekkür ederim yardımınız içinÇokta ufak değil aslında. 1 cm nodus kraliçesi ile karşılaşmıştım daha öncesinde. Cataglyphis kraliçesi evet. Bana kalırsa cataglyphis nodus.
2 3 tane kanatlı olarak gördüm hepside aynı boydalardıCata uçuşları bitmemişmiydi?
Burda hergün sıcaklık 30 derceden yukarı
Hala bulunabilir mi etrafta baya koloni var?
Catalar hava nemsiz olduğunda uçuyor değil mi yağmur sonrası bulma ihtimali artar mı?
nası bir ortam yaratmam lazım zaten 2 3 haftada yumurtlamassa doğaya geri bırakıcamMerhabalar, bu tarz noduslar aşina olduğumuz nüfusları göre küçük olmakta ve esaret altında yaşama ve üreme ihtimalleri de bir o kadar düşük olmakta. Yaşatmanız biraz zor.
2-3 ay daha iyi bir ortalama olur 2-3 hafta beklentin varsa şimdiden salabilirsin.nası bir ortam yaratmam lazım zaten 2 3 haftada yumurtlamassa doğaya geri bırakıcam
Yani ben daha bakabilen görmedim, bende baktım bir kere ancak başarılı olamadım. Kurucu aşamada kraliçe yetersiz kalıyor sanırım. Hiç uğraşmayın salın derim eğer uğraşmak istemiyorsanız.nası bir ortam yaratmam lazım zaten 2 3 haftada yumurtlamassa doğaya geri bırakıcam
İşçi de ekledim, işçiyi kabul ediyor ama kraliçe kurucu gibi davranmıyor tıpkı bir işçi gibi geziyor. Yumurtlamıyor haliyle. Yoksa işçi ekleyip birbirleri ile anlaştıklarını falan görebilirsiniz ama nafile.İşçi eklese başarı ihtimali artmaz mı