Nodus kraliçesi yumurtlamaması

Eser

Yumurta
Üye
Elimde bir nodus kraliçesi var fakat 1 ay oldu hala yumurtlamıyor beni endişelendiriyor uzun zaman oldu. Bide sadece kraliçe var besleme yapmalımıyım ölür mü

Eser

Yumurta
Üye
WhatsApp Image 2024-07-16 at 17.06.07.jpeg
Bu tüp outworld'e bağlı ama dışarı çok çıkıyordu bende tüpün ağzını pamukla kapatmak zorunda kaldım. Arada bir şekerli su veriyordum fakat strese giriyor o zamanda outworld'e bağlama sebebim buydu suluğu falan vardı yani. Un kurdum var fakat ilgilenmiyor.

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 39598
Bu tüp outworld'e bağlı ama dışarı çok çıkıyordu bende tüpün ağzını pamukla kapatmak zorunda kaldım. Arada bir şekerli su veriyordum fakat strese giriyor o zamanda outworld'e bağlama sebebim buydu suluğu falan vardı yani. Un kurdum var fakat ilgilenmiyor.
İşçi eklemesi yapın

ATHENA

Minör
Üye
Elimde bir nodus kraliçesi var fakat 1 ay oldu hala yumurtlamıyor beni endişelendiriyor uzun zaman oldu. Bide sadece kraliçe var besleme yapmalımıyım ölür mü
Outworld takın ve acil besleme yapın haftada 1 outworld' e un kurdu atın

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
işte sorunda orda outworld'e takınca bu seferde tüpe girmiyor birde attığım un kurdu ile ilgilenmiyor
Normal şartlarda larvalar çıkana kadar besleme yapmanıza gerek yok fakat 1 ay geçmiş un kurdu verin. Sıcaklığı düzgün ayarlamadığınız için yumurtlamıyor olabilir ısıtıcı ped alın veya ışık ile ısıtın. Larvalar çıkana kadar outworld takmanıza gerek yok diye biliyorum.

Son düzenleme:

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
birde un kurdunu verirken öldürüp mü verilmeli yoksa direk mi
Un kurdunu sakın canlı verme. Hatta iyice öldür 2 ye böldükten sonra bile hareket edebiliyor stres olmasın kraliçen.

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Normal şartlarda larvalar çıkana kadar besleme yapmanıza gerek yok fakat 1 ay geçmiş 1 un kurdu verin. Sıcaklığı düzgün ayarlamadığınız için yumurtlamıyor olabilir ısıtıcı ped alın veya ışık ile ısıtın. Larvalar çıkana kadar outworld takmanıza gerek yok diye biliyorum.
Cataglyphis cinsi beslemeye ihtiyaç duyar vermek en mantıklısı

Eser

Yumurta
Üye
Normal şartlarda larvalar çıkana kadar besleme yapmanıza gerek yok fakat 1 ay geçmiş 1 un kurdu verin. Sıcaklığı düzgün ayarlamadığınız için yumurtlamıyor olabilir ısıtıcı ped alın veya ışık ile ısıtın. Larvalar çıkana kadar outworld takmanıza gerek yok diye biliyorum.
Isıtıcı pedim yok olsa tam nasıl konumlandırmalıyım tüpün tam altına mı ?

ALPEER

Larva
Üye
Birde ısıtıcı pedi nerden alabilirim
Kendim yaptığım için elektronikçilerde satılan lehim telleri var onlardan 1 metre ve bir adet 5 volt 1 amper adaptörler var bunları temin ettikten sonra sonra ısıtacağın kutunun altına köşelerden döndürerek ve birbirine temas ettirmeden teli sar sonra o adaptörlerin ucunda genellikle bir tane giriş olur orayı kes içindeki kabloyu çıkar yani
asıl kablonun üstünde kaplaması var onu çıkardıktan sonra telin iki ucuna bağla ısınma durumuna göre telin boyunu kısaltıp ısıyı arttırabilir teli uzatarak ısıyı azaltabilirsin

Eser

Yumurta
Üye
Kendim yaptığım için elektronikçilerde satılan lehim telleri var onlardan 1 metre ve bir adet 5 volt 1 amper adaptörler var bunları temin ettikten sonra sonra ısıtacağın kutunun altına köşelerden döndürerek ve birbirine temas ettirmeden teli sar sonra o adaptörlerin ucunda genellikle bir tane giriş olur orayı kes içindeki kabloyu çıkar yani
asıl kablonun üstünde kaplaması var onu çıkardıktan sonra telin iki ucuna bağla ısınma durumuna göre telin boyunu kısaltıp ısıyı arttırabilir teli uzatarak ısıyı azaltabilirsin
valla kanka helal olsun olmadı deneyeyim bunu