Nodus kraliçeleri

Nova

Pupa
Üye
Multi olurlarmı bal transferi yapıyolar birbirlerine

Ekli dosyalar

• IMG_20220705_233142.jpg
    IMG_20220705_233142.jpg
    24.8 KB · Görüntüleme: 53

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
dostum adam dalga geçmiş :D fotoğrafta görülen olaya trophallaxis denir yiyecek transferi. eğer kabullenmeselerdi böyle bişey yaparlar mıydı. sanki çok eminmiş gibi yazmayın şuraya bilip bilmeden lütfen.
Bilip bilmeden mi? Cataglyphis multisi yaptın mı daha önce zeki çocuk?
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

fotoğrafta görülen olaya trophallaxis denir yiyecek transferi.
Maşallah ne kadar bilgilisin.

efetrhan

Pupa
Üye
Bilip bilmeden mi? Cataglyphis multisi yaptın mı daha önce zeki çocuk?

Maşallah ne kadar bilgilisin.
becerememiş olman herhangi bir cinsin multi olamayacağının kanıtı değildir.

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
becerememiş olman herhangi bir cinsin multi olamayacağının kanıtı değildir.
Becerememiş olmam mı? Sen becerebildin mi peki? Cataglyphisler türkiyede bulunan en agresif cinslerden biri. %99 multi olmayacak bir cins. Ayrıca Hüseyin hocam dalga geçmemiş espirili bir şekilde multi olmayacaklarını söylemiş. Hobiye yeni başlayanlar bi özgüven patlaması yaşıyo herhalde hepsi böyle.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
dostum adam dalga geçmiş :D fotoğrafta görülen olaya trophallaxis denir yiyecek transferi. eğer kabullenmeselerdi böyle bişey yaparlar mıydı. sanki çok eminmiş gibi yazmayın şuraya bilip bilmeden lütfen.
Dalga geçmedim dostum, mizahi bir şekilde olmayacağını söyledim. İroni yapsaydım bunu zaten belirtirdim. @Bulut_Mercan'ın söylediği gibi Cataglyphis oldukça agresif ve stresli bir cinstir. Şu an anlaşıyor olsalar da ileride ki özellikle işçiler çıkmaya yaklaşınca kavga etme ihtimalleri çok yüksek. Sağlıklı bir şekilde işçileri çıksa bile işçiler çıkınca bu sefer işçiler 1 kraliçeyi öldürecektir. Riske atılmaması lazım diye düşünüyorum. Konunun beceriksizlikle alakası yok. Daha önce defalarca kavga ettikleri için kraliçesini kaybeden cataglyphis sahipleri gördüm, doğada kaç tane Cataglyphis kolonisi gördüm hiçbiri multi değildi. Bunun neresi hata?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yani üç nodus kraliçem var ikisi Multi oldu sen beceremediysen ben ne yapayım
Düzgün bir hitapla cevap vermek daha mantıklı. Pratensisin yazısını okumanı tavsiye ediyorum. Düzgün bir şekilde anlatmış olayı;)

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
Olmuş olabilir tabiki ama burda yanlışın "sen beceremediysen ben ne yapayım" demen. Uzun süredir bu hobiyle uğraşıyorum daha hiç cataglyphislerin multi olduğunu görmedim. Forumdaki diğer tecrübeli arkadaşlarım ve hocalarımın da hiç denk geldiğini zannetmiyorum. @Pratensis de ne doğada ne de ev ortamında böyle bir koloniye rastlamadığını söylemiş zaten.
Becerememekle ilgili bir durum yok bu cinsin doğası gereği multi olmaya yatkın değiller. Sen yapabildiysen ne âlâ.
Bu arada koloni sadece kurucu aşamada da multi olmuş olabilir. işçilerin çıktı mı?

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Biliyordum zaten. İşçi çıkmadan multinin başarılı olduğunu söyleyemezsiniz. :)

Hatta çıktıktan sonra bile demeniz hiç mantıklı olmaz diye düşünüyorum, çünkü elbette işçi çıktıktan sonra da ölümler olabiliyor. Fakat elbette ki işçi çıktıktan sonraki sürece kadar hayatta kalırlarsa tebrik ederim elbette. Olmayacak diye bir şey yok.