Nodus hakkında

this_one

Larva
Üye
Bugün iki tane Nodus kraliçesi buldum, tüp kurulumu yaptım şuanlık. Yumurtlayana kadar tüpte baksam olur mu, yoksa outworld şart mı? 1 haftaya şehir değiştireceğim için büyük kurulum yapmak istemedim. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

20250607_153520.jpg

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Gerekli kurulumu ve beslemeyi yapmanız gerekiyor. Şehir değiştireceğiniz zaman tüpü kapatıp outworldü ayırıp götürebilirsiniz.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Tamamdır şekerli su takviyesinide her zaman olacak şekilde yapmayı düşünüyorum
Evet protein günleri hariç her zaman verebilirsiniz. Ve şekerli suyu hazırlarken şeker fazla olmasın. Outworld sıcak olacağından su hemen buharlaşır ve şeker jölemsi bir yapı kazanır. Karıncalar yapışıp ölebilir veya uzuv kaybı yaşanabilir.

LuciFeci

Minör
Üye
Bugün iki tane Nodus kraliçesi buldum, tüp kurulumu yaptım şuanlık. Yumurtlayana kadar tüpte baksam olur mu, yoksa outworld şart mı? 1 haftaya şehir değiştireceğim için büyük kurulum yapmak istemedim. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Ekli dosyayı görüntüle 56233
Yapmanı önereceğim şeyler:

1-outworld bağlayıp içine kumla karışık çakıl taşları bırakın. (parklarda veya Cataglyphis yuvasının ağzından alabilirsin.)

2- Kraliçeyi bulduğun konumdaki yuvalardan ikişer tane minor işçi alın ve köleliği kabul edene kadar gözlemleyin.

3- Enerji için şekerli su takviyesi yapın. Hazırlanışı: Pamuğu şekerli suya sokup küçük kapağa sıkıştırın.

4- Un kurdunu 2-3 parçaya ayırıp outworldun bir kenarına bırakın.

Bu adımları uyguladıktan sonra 1 hafta bakmazsanız dahi sıkıntı olmayacaktır.

Ekli dosyayı görüntüle 56233
Nodus kraliçesi gerekli şartlar olmadan yumurtlamaz. İnternetten hangi sıcaklıklarda yumurtladığını araştırarak tüp sıcaklığını ayarlayın. Ayrıca outworld kesinlikle şart.

this_one

Larva
Üye
Yapmanı önereceğim şeyler:

1-outworld bağlayıp içine kumla karışık çakıl taşları bırakın. (parklarda veya Cataglyphis yuvasının ağzından alabilirsin.)

2- Kraliçeyi bulduğun konumdaki yuvalardan ikişer tane minor işçi alın ve köleliği kabul edene kadar gözlemleyin.

3- Enerji için şekerli su takviyesi yapın. Hazırlanışı: Pamuğu şekerli suya sokup küçük kapağa sıkıştırın.

4- Un kurdunu 2-3 parçaya ayırıp outworldun bir kenarına bırakın.

Bu adımları uyguladıktan sonra 1 hafta bakmazsanız dahi sıkıntı olmayacaktır.
Çok teşekkür ederim hocam şimdi outworld hazırlayacağım

Yaptığım kurulumu buraya da atıcam bana yanlış yaptıklarımı söylerseniz sevinirim

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Çok teşekkür ederim hocam şimdi outworld hazırlayacağım

Yaptığım kurulumu buraya da atıcam bana yanlış yaptıklarımı söylerseniz sevinirim
Yakın zamanda kurulumun nasıl hazırlanacağını benzer bir konuda paylaştım, aşağıya konuyu ekliyorum inceleyebilirsiniz.

this_one

Larva
Üye
Yakın zamanda kurulumun nasıl hazırlanacağını benzer bir konuda paylaştım, aşağıya konuyu ekliyorum inceleyebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim faydalacağım

this_one

Larva
Üye
Bu kurulumu uygunmudur hocam sence

Ekli dosyalar

• 20250607_183409.jpg
    20250607_183409.jpg
    47.3 KB · Görüntüleme: 14
  • 20250607_183359.jpg
    20250607_183359.jpg
    123.7 KB · Görüntüleme: 14