Niye böyle yapıyor?

kağan77

Larva
Üye
Arkadaşlar pazar günü kraliçe bulmuştum ve şuan tüpün içinde fakat sıkıntı şu nemlendirme için pamuk buldum ama baş tarafa tıpa görevi için bi peçeteyi bürüp koydum. Hem rahatça hava alıyodu hemde çıkamıyordu. Bugün kırmızı ışıkla kontrol ettiğimde peçeteden küçük küçük parçalar koparıp nemli olan pamuğa doğru taşıyıp koyuyor. Sizce peçeteyi pamukla değiştirmelimiyim ve neden bunu yapıyor? Bir diğer sorum ise her gün kırmızı ışıkla karanlık bir ortamda kontrol sağlasam stres olur mu kraliçe?

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    29.6 KB · Görüntüleme: 11
  • image.jpg
    image.jpg
    25.7 KB · Görüntüleme: 11

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Arkadaşlar pazar günü kraliçe bulmuştum ve şuan tüpün içinde fakat sıkıntı şu nemlendirme için pamuk buldum ama baş tarafa tıpa görevi için bi peçeteyi bürüp koydum. Hem rahatça hava alıyodu hemde çıkamıyordu. Bugün kırmızı ışıkla kontrol ettiğimde peçeteden küçük küçük parçalar koparıp nemli olan pamuğa doğru taşıyıp koyuyor. Sizce peçeteyi pamukla değiştirmelimiyim ve neden bunu yapıyor? Bir diğer sorum ise her gün kırmızı ışıkla karanlık bir ortamda kontrol sağlasam stres olur mu kraliçe?
Pamuk daha rahat olur. Yeni kraliçelerde pamuğu koparma gibi davranışlar görülebiliyor. Bakmanız için kırmızı ışık gibi şeylere ihtiyacınız yok, günde 1-2 kere normal şekilde de bakabilirsiniz hem kırmızı ışığıda algılayacaktır.

kağan77

Larva
Üye
Pamuk daha rahat olur. Yeni kraliçelerde pamuğu koparma gibi davranışlar görülebiliyor. Bakmanız için kırmızı ışık gibi şeylere ihtiyacınız yok, günde 1-2 kere normal şekilde de bakabilirsiniz hem kırmızı ışığıda algılayacaktır.
off kırmızı ışığı duyarlılıkları yok diye duymuştum.Anladım daha dikkat edeceğim

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
O konuda herhangi bir araştırma yapılmamış, yani biraz havada kalmış bir konu. Ayrıca zaten karıncalar görüş yetenekleri kısıtlı olduğu için diğer duyuları daha kuvvetli. Siz ışığa dikkat etseniz bile karınca en ufak titreşimi bile algılayabilir. Ama korkmanıza gerek yok o kadarcık stres çok stresli türler(Formica,Cataglyphis vb.) dışında ki türlere sorun yaratmaz.