Nitens Hakkında hk.

ems00

Yumurta
Üye
Merhabalar,

Nitens kraliçesi var elimde ilk aldığımda su olmayan küçük bir tüpe koydum. sonra 5-6 gün sakinleşmesini bekledim. ve normal olması gereken test tüpüne koydum ama 3-5 tane yumurtası olduğu fark edince test tüpünün ucuna eski tüpüde bagladım. ne yaparsam yapayım yeni olana asla kendi gecmiyor. ben koyuyorum sabah eski tüpe geri gidiyor. 1 ay oldu ve geçmiyor. Kraliçe çok zayıf hiç hareketde etmiyor. bununla ne yapabilirim. Detaylı fotoları gün içerisinde konuya ekliycem.

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Kraliçeyi geçirin ardından yumurtaları ince birşey ile altından kaldırıp alın sonra kraliçenin yanına koyun

pallidulaaa

Yumurta
Üye
Bu durumda manuel müdahale şart. Kraliçeyi geçirdikten sonra Cihanında demiş olduğu gibi barbekü şişi veya kürdan gibi ince bişeyle yumurtaları alın ve tüpe koyun. Ama dikkatli olun yumurtalar çok hassas hemen patlayabilir.

DONT

Pupa
Üye
Arkadaşların dediği gibi çöpşiş veya barbekü çubuğu kullanabilirsin ancak bunlar ile almadan önce ucunu suya bandırınki yumurtalar çöpşişe yapışsın aksi takdirde yumurtalara zarar verme şansınız var