Nitens destek

muz

Larva
Üye
Nisan aynın başında bulduğum nitens kraliçeleri şu ana kadar onlarca yumurta yapmışlardı ama bugün kontrol ettiğimde kraliçelerin bazılarının öldüğünü gördüm tahminimce sıcaklıktan ölüyorlar evin bodrumunsa olduğu için sıcaklara karşı biraz zaman vardı ama havalar iyice ısındı. Bu kraliçeleri yaklaşık 8 derecelik buzdolabına koysam ve yaz bitiminde havalar tekrar soğuyunca çıkarsam sizce nasıl olur?

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Bu forumda duymuştum yaz uykusu yapabilirsiniz diye ama nasıl yapıldığını bilmiyorum isterseniz sadece kışın uyutup yazın uygun sıcaklığa getirebilirsin. İstersen konu başlığı açıp sorabilirsin foruma.

muz

Larva
Üye
Bu forumda duymuştum yaz uykusu yapabilirsiniz diye ama nasıl yapıldığını bilmiyorum isterseniz sadece kışın uyutup yazın uygun sıcaklığa getirebilirsin. İstersen konu başlığı açıp sorabilirsin foruma.
Hocam verdiğiniz bilginin doğruluğundan bağımsız olarak yeterli düzeyde bilginizin olmadığı bir konuda lütfen tavsiyede bulunmayın.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
15 derecede falan dururlarsa yumurtlarlar muhtemelen, 8 derecede yumurtlamayabilirler. Ama +20 derecede dururlarsa hepsi ölür diye tahmin ediyorum, dolapta durması daha mantıklı.