Night'ın Yer Altı Çiftliği

NightWing

Larva
Üye
Öncelikle hoş geldiniz.

Multiqueen(3) Tetramorium sp.

1000089144.jpg

Bu 3 kraliçeyi de yaklaşık 2 ay önce evimin önündeki kaldırımdan buldum ve multiqueen denemesi yapmak istedim.

Şu an 15+ işçisi ve onlarca yumurtaları var (fotoğrafta birinin en sağda olma sebebi asetat kağıdını kaldırdığım için kaçtı.)

Anlık olarak herhangi bir kavga veya başa geçme kavgası görünmüyor gayet iyi anlaşıyorlar.

Outworld'lerini kendim yaptım ve inişleri için bir rampa yaptım.

Messor sp.

1000089143.jpg

Bu kolonimizi yaklaşık 10 işçiyken internetten satın aldım.
Şu an 20+ işçimiz var bazılarının tonu açık kahverengi sarımsı tonlarda.
Bu koloni elime ilk geldiğinde hepsini ölü sanmıştım. Hepsi nem içinde tüpe yapışmış ve hareketsiz duruyordu, bende 1 hafta farklı bir yere gitmiştim, döndüğümde ise hiç kayıp yoktu hepsi çok sağlıklıydı.

Crematogaster sp.

1000089142.jpg

Bu kraliçemizi dışarda isopod ararken yerin yaklaşık 30 cm altında buldum taşın altındaydı şimdilik yumurtası yok.

Not: biraz aceleye geldi kusura bakmayın benim günlüğüme yorum yazabilirsiniz çekinmeyin herkese iyi günler dilerim.

Mikrox

Replete
Yardımsever
Üye
İlk destek mesajı benden olsun. Umarım 3 kolonide sağlıklı bir şekilde gelişir. Formda (en azından benim gördüğüm) crematogaster kolonisi besleyen kişi az. Bu koloninin günlüğünde gelişimlerini görmek bende çok isterim. Dikkatimi çeken en çok o olacak sanırım. İyi hobiler.👍

NightWing

Larva
Üye
İlk destek mesajı benden olsun. Umarım 3 kolonide sağlıklı bir şekilde gelişir. Formda (en azından benim gördüğüm) crematogaster kolonisi besleyen kişi az. Bu koloninin günlüğünde gelişimlerini görmek bende çok isterim. Dikkatimi çeken en çok o olacak sanırım. İyi hobiler.👍
Çok teşekkür ederim size de iyi hobiler dilerim.