Nereden bulurum?

rsmcmd

Yumurta
Üye
Merhaba, ben Konya Selçuklu’da ikamet ediyorum.

1. İlk olarak, hobide yeniyim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  2. Kraliçe karıncayı nasıl bulabilirim?
  3. Hangi aylarda daha yoğun olur ya da daha kolay bulabilirim?
  4. Kraliçe karınca olup olmadığını nasıl anlarım?
Bir de ilk defa başlıyorum, hangi malzemeleri almam gerekir (başlangıç için)?

Cevaplarınız çok önemli. Şimdiden teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Merhaba ben konya selçukluda ikamet ediyorum

1 ilk olarak hobide yeniyim yardımcı olursanız çok sevinirim

2 kraliçe karıncayı nasıl bulurum

3 hangi aylarda daha yoğun olur veya daha kolay bulabilirim

4 kraliçe karınca olup olmadığını nasıl anlarım

Birde ilk defa başlıyorum hangi malzemeleri almam gerek (başlangıç için )

Cevaplarınız çok önemli şimdiden teşekkürler
Kraliçe karıncalar, havalar ısınmaya başlayınca, yaklaşık Nisan ayı gibi uçmaya başlarlar ve çoğu cins yazın uçuş gerçekleştirir. Kraliçe karıncalar, o cinsin işçilerine göre genelde daha büyüktür ve sırt kısımları daha kamburdur. Bazı karıncalar kanatlarını geç döker; yani kanat olması, o karıncanın prens ya da prenses olduğu anlamına gelir. Prensler erkektir, daha küçük ve ince yapılı olurlar; prensesler döllenmemiş dişilerdir ve kraliçe adaylarıdır. Hobide yeni olsanız bile, yazın etrafta dolaşırken mutlaka bir kraliçeyle karşılaşırsınız.

Malzemeler: Deney tüpü (18-16 cm), pamuk, canlı yem, şekerli su, bakımda kullanılacak bir cımbız olabilir. Bu malzemeler, bir koloni için belirli bir seviyeye kadar yeterli olur.

rsmcmd

Yumurta
Üye
Çok teşekkürler bu malzemeler ile kaç işçi koloni oluşturabilirim ?

Birde herhangi bir kaba test tüpünü bağlamam gerekiyor mu yoksa test tüpünün içinde kalırlar mı?

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Çok teşekkürler bu malzemeler ile kaç işçi koloni oluşturabilirim (bu malzemeler ile)

Birde herhangi bir kaba test tüpünü bağlamam gerekiyor mu yoksa test tüpünün içinde kalırlar mı
Tüpü başlangıçta bağlamanıza gerek yok. cinsine göre değişir ama küçük cinslerde 200-300 işçiye kadar dayanır. Aynı şekilde büyük cinslerde 70-80 işçiye kadar dayanabilir ama işçi sayısı arttıkça bakımı zorlaşır.

rsmcmd

Yumurta
Üye
Peki, mesela ilk olarak test tüpüne su koyup pamukla kapatıp bakıyoruz ya, eğer test tüpünün içindeki su biterse, nasıl su koyarız?
Kusura bakmayın ama bilgi sahibi olmak istiyorum.
Ha, bir de içindeki pamuğun yanına pislikleri biriktiriyorlar diye biliyorum. O pisliği nasıl alacağız?

Pisliği almak veya su doldurmak için karıncaları mı çıkarmamız lazım?
Eğer çıkarmamız lazım ise, nasıl çıkarırız?
Kusura bakmayın, öğrenmek istiyorum.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Peki mesela ilk olarak test tüpüne su koyup pamukla kapatıp bakıyoruz ya eğer test tüpünün içindeki su biterse nasıl su koyarız

Kusura bakmayın ama bilgi sahibi olmak istiyorum

Ha birde içindeki pamuğun yanına pislikleri biriktiriyorlar diye biliyorum o pisliği nasıl alıcaz

Pisliği Almak veya su doldurmak için karıncaları mı çıkarmamız lazım

Eğer çıkarmamız lazım ise nasıl çıkarırız

Kusura bakmayın öğrenmek istiyorum
Tüpteki su miktarı tüpün yarısı kadar olursa, o su çok uzun bir süre karıncaları idare edebilir. Ama dediğiniz gibi, karıncalar bazen pamuğu pisletebiliyorlar, verdiğiniz besinleri taşıyorlar ve orada küf sorunu meydana gelebiliyor. Zaten genelde su bitene kadar böyle bir sorundan dolayı tüpü değiştirmemiz gerekiyor. Karıncaları herhangi bir nedenden dolayı transfer etmeniz gerekirse, farklı yöntemler deneyebilirsiniz.

• İlk yöntem: Su bittiğinde ve pamukta nem kalmadığında, iki tüpü birbirine bağlarsınız ve karıncalar kendiliğinden nemli tarafa geçerler. Bu yöntem maalesef küf sorunlarında pek işe yaramaz.
  • İkinci yöntem: Bir kürdan yardımıyla, az nüfuslu ya da tek kraliçeli karıncaları önce yumurtalar, sonra kraliçe ve işçiler olacak şekilde kendiniz taşıyabilirsiniz.
  • Üçüncü yöntem: Yine tüpleri birleştirip, dik bir şekilde tutarak yeni tüpe düşmelerini sağlayabilirsiniz ve sonra kalanları da kendiniz aktarırsınız.
  • Dördüncü yöntem: Tüpleri birleştirip, yeni tüpü karanlık bir şekilde sararak karıncaların rahatsız olmasını sağlarsınız.

rsmcmd

Yumurta
Üye
Teşekkür ederim, 4. yöntemi kullanırım.
Mart ve Nisan ayları bir gelse de kraliçe karınca bulsam diyorum, çünkü henüz elimde karınca yok. Kraliçe karınca bulursam, inşallah olacak.
Bahçede bir sürü karınca yuva yapıyor. Eğer bulursam, çıktıklarında alacağım.
Henüz test tüpü almadım. Test tüpünü, internet dışında, kendim gidip alabileceğim bir yer var mı?

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Teşekkür ederim 4. Yöntemi kullanırım

Mart Nisan ayları bir gelse artık kraliçe karınca bulmak istiyorum çünkü daha hiç elimde karınca yok kraliçe karınca bulursam olacak inş
Bahçede bir sürü karıncalar yuva yapıyor eğer bulursam çıktıklarında alıcam

Daha test tüpü alamadım test tüpünü internet hariç kendim gidip alabileceğim bir yer var mı
Eczanelerde ve kırtasiyelerde olma ihtimali var gidip sorabilirsiniz.

Demo

Intercaste
Yardımsever
Üye
Teşekkür ederim 4. Yöntemi kullanırım

Mart Nisan ayları bir gelse artık kraliçe karınca bulmak istiyorum çünkü daha hiç elimde karınca yok kraliçe karınca bulursam olacak inş
Bahçede bir sürü karıncalar yuva yapıyor eğer bulursam çıktıklarında alıcam

Daha test tüpü alamadım test tüpünü internet hariç kendim gidip alabileceğim bir yer var mı
Laboratuvar malzemeleri satan yerlerde ve medikallerde (sanırım) bulunuyor.
Eczanelerde ve kırtasiyelerde olma ihtimali var Gidip sorabilirsiniz.
Eczanelerde yok; kırtasiyelerde de olduğunu pek sanmam, kırtasiyenin büyüklüğü falan da önemli tabii.