Nereden alabilirim ?

Turanium

Yumurta
Üye
Gelecek aylarda Asya'daki karınca kolonilerinden satın almak istiyorum. Önerdiğiniz, güvenilir bir satıcı biliyor musunuz yardımcı olursanız sevinirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

İsmail96

Larva
Üye
gelecek aylarda asyadaki karınca kolonilerinden satın almak istiyorum. Önerdiğiniz, güvenilir bi satıcı biliyor musunuz yardımcı olursanız sevinirim
Türkiye’de bulunmayan türlerden mi bahsediyorsun? Ortak türler mevcut çünkü.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Gelecek aylarda Asya'daki karınca kolonilerinden satın almak istiyorum. Önerdiğiniz, güvenilir bir satıcı biliyor musunuz yardımcı olursanız sevinirim.
Türkiye'deki egzotik türleri almanı tavsiye ederim. Senin yaptığını sırf yurtdışında okumak için oradaki dandik bir üniversiteye gitmek gibi bir şey. Bu demek değil ki Asya'daki türler kötü ama ülkemizde de güzel ve egzotik türler var, biraz araştırmanı tavsiye ederim.

aliarguz

Yumurta
Üye
Türkiye'deki egzotik türleri almanı tavsiye ederim. Senin yaptığını sırf yurtdışında okumak için b*ktan bir üniversiteye gitmek gibi bir şey. Bu demek değil ki Asya'daki türler kötü ama ülkemizde de güzel ve egzotik türler var, biraz araştırmanı tavsiye ederim.
Görüşüne katılıyorum lakin Türkiye'de olmayan egzotik türleri istemesi gayet normal ilk başlarda bende Türkiye'de yasak olan türleri araştırıp almak istemiştim. Zevkler ve renkler tartışılmaz kesinlikle aksi bir tavrım yok sadece bende kendi görüşümü bildirmek istedim hayırlı hobiler dilerim.

Turanium

Yumurta
Üye
Türkiye'deki egzotik türleri almanı tavsiye ederim. Senin yaptığını sırf yurtdışında okumak için b*ktan bir üniversiteye gitmek gibi bir şey. Bu demek değil ki Asya'daki türler kötü ama ülkemizde de güzel ve egzotik türler var, biraz araştırmanı tavsiye ederim.
Diacamma rugosum gibi bakması biraz daha zor ve kraliçesiz üreyen türler ilgimi çekiyor. Türkiye'de buna benzer tür bilmiyorum eğer varsa yardım edersen sevinirim.

Ertugrulmustuluk09

Yumurta
Yardımsever
Üye
Hocam karınca gruplarından edinebilirsiniz.
Rugosum türkiyede yasak diye biliyorum ama yurt dışından getirte bilirsiniz.
Hocam nereden getirtebiliriz mesela güvenilir yerler biliyorsanız söyleyebilir misiniz meraktan soruyorum.

aliarguz

Yumurta
Üye