Nemlenme

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Bugün camponotus kolonjm geldi ama kolonide aşırı nemlenme vardı bendde pamukla silip ek pamuk takviyesi yaptım su bölümüne vede çıkış pamuğubu değistirdim olmuş mu? Sorun olur mu?IMG-20221112-WA0000.jpegIMG-20221111-WA0010.jpg

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yeni tüpe transfer etmen daha güzel olurdu (bence)

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Nemli pamuk kısmı çok kirli duruyor. Katman olmuş artık. Ben olsam dediğim gibi değiştirirdim

martfor

Yumurta
Üye
Pislikten dolayı hastalık kapabilir bence değişmeye bak serisinden

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Nemli pamuk kısmı çok kirli duruyor. Katman olmuş artık. Ben olsam dediğim gibi değiştirirdim
Sediğim gibi elimde tüp kalmadı nası yenileyebilirim ?(tüpü değişyirebilirim)

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Yumurtaları larvaları yoksa herhangibir kabın içine alabilirsin ardından tüpü yıkayıp tekrardan tüpü hazırlayabilirsin

Eğer yumurtası larvası var ise yenintüplerin gelene kadar iadere ederler şekerli su verin su ihtiyacını karşılayacaktır şekerli su içmezler ise ballı su deneyin ballı suyun kokusu daha çok cezbedebilir

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Yumurtaları larvaları yoksa herhangibir kabın içine alabilirsin ardından tüpü yıkayıp tekrardan tüpü hazırlayabilirsin

Eğer yumurtası larvası var ise yenintüplerin gelene kadar iadere ederler şekerli su verin su ihtiyacını karşılayacaktır şekerli su içmezler ise ballı su deneyin ballı suyun kokusu daha çok cezbedebilir
Sağ ol yumurta olarak 10 adet larva var bi işçi hepsini ağzına almıştı hemen onları kaba alığ yeniden tüp kurulumu yapıp içine koydum şuan şekerli su içiyorlar stres atıyorlar.