Nem odasında garip oluşum

farmageddon

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar,

Bugün formikaryumun su haznesine su eklemek için üzerindeki kapağı kaldırdığımda nem odasında organik görünümlü bir oluşum fark ettim. İlk defa rastladım.
Mantar veya bakteri oluşumu olabilir mi? Karıncalar Messor Structor, alternatif olarak karınca ekmeği olabilir mi? Düşünceleriniz neler ve sizce ne yapmalıyım?
Görsel ekliyorum, rahatsız edici olabileceği için spoiler ile paylaşıyorum.

Image.jpg

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Merhaba arkadaşlar,

Bugün formikaryumun su haznesine su eklemek için üzerindeki kapağı kaldırdığımda nem odasında organik görünümlü bir oluşum fark ettim. İlk defa rastladım.
Mantar veya bakteri oluşumu olabilir mi? Karıncalar Messor Structor, alternatif olarak karınca ekmeği olabilir mi? Düşünceleriniz neler ve sizce ne yapmalıyım?
Görsel ekliyorum, rahatsız edici olabileceği için spoiler ile paylaşıyorum.

Sıvılaştırılmış besinlerin birikintisi olabilir ama bu sadece bir tahmin. Daha tecrübeli arkadaşların cevaplamasından yanayım.

farmageddon

Yumurta
Üye
Sıvılaştırılmış besinlerin birikintisi olabilir ama bu sadece bir tahmin. Daha tecrübeli arkadaşların cevaplamasından yanayım.
Olabilir hocam. Chia tohumunu çok seviyorlar, tohumların nem odasındaki telin arasına sıkışıp orada nemlenme ihtimali aklımda geldi ama nemlenmiş chia gibi de pek gözükmüyor ve telin dışında beyaz kısımlarda da var. Küf benzeri bir şeye benzetemedim. Karıncalarda da hastalık belirtisi veya bir anomali göremedim. Outworldde su dolu tüp var, onun da pamuğu temiz.
Ne olduğunu bir türlü anlayamadım