Nelerden formikaryum Yapabilirim?

Efelerr

Yumurta
Üye
Bu hobiye geçen sene başladım kışa yakın olduğu için kraliçe bulamadım bitane buldum onuda 1ay sonra geri saldım ama bu sene bulacağıma eminim ama nelerden formikaryum Yapacağamı bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Bu hobiye geçen sene başladım kışa yakın olduğu için kraliçe bulamadım bitane buldum onuda 1ay sonra geri saldım ama bu sene bulacağıma eminim ama nelerden formikaryum Yapacağamı bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
Formikaryum düşünmek için daha çok çok erken, şuan siz kraliçe bulunca tüp kurulumu yapmalısınız. Diyelim ki hızlı çoğalan lasius kraliçesi buldunuz, bu cinsin bile formikaryuma geçmesi 7-8 ayı bulabilir oda bakım zorluğu olacağı için yoksa büyük bir tüpte 1 sene bile dayanabilirler zaten kış uykusu süreleride var. Diyelim ki bu aşamaları geçtiniz ve formikaryum yapacaksınız, çoğu kişi formikaryumlarını "Ytong(gaz beton)" malzemesini oyup üstüne cam yapıştırarak yapar ama isterseniz herşey formikaryum olabilir sadece hayal gücü ve biraz işçilik gerekir.

Efelerr

Yumurta
Üye
Formikaryum düşünmek için daha çok çok erken, şuan siz kraliçe bulunca tüp kurulumu yapmalısınız. Diyelim ki hızlı çoğalan lasius kraliçesi buldunuz, bu cinsin bile formikaryuma geçmesi 7-8 ayı bulabilir oda bakım zorluğu olacağı için yoksa büyük bir tüpte 1 sene bile dayanabilirler zaten kış uykusu süreleride var. Diyelim ki bu aşamaları geçtiniz ve formikaryum yapacaksınız, çoğu kişi formikaryumlarını "Ytong(gaz beton)" malzemesini oyup üstüne cam yapıştırarak yapar ama isterseniz herşey formikaryum olabilir sadece hayal gücü ve biraz işçilik gerekir.
Bende öyle düşünüyorum ama ben kolonilerimin 10-20 işçiye çıktığı zaman küçük formikaryumlarda bakmayı düşünüyorum ama ytong dışında neyden yapacağımı düşünmem lazım çok teşekkürler

aliarguz

Yumurta
Üye
Bende öyle düşünüyorum ama ben kolonilerimin 10-20 işçiye çıktığı zaman küçük formikaryumlarda bakmayı düşünüyorum ama ytong dışında neyden yapacağımı düşünmem lazım çok teşekkürler
3d yazıcıdan çıkan ürünler harika kendim 2 seneyi aşkındır kullanıyorum aynı zamanda kendi çizimlerimde var 3d yazıcın varsa internetten kolaylıkla istediğin boyutta ve özellikte hazır formikaryum stl dosyalarını bulabilirsin onun haricinde yutong önerimdir inşaatlarda fazlalık olarak çöpe atılıyor oralarda bulabilirsiniz.

Dwis

Yumurta
Üye
Alçıdanda yapılıyor D colony diye bi kanal var ordan fikir alabilirsin ben denedim ama pek sağlam olmadı kalekimden ve ya beyaz çimentodan yapmayı denicem

emiralp

Yumurta
Üye
Knk bir kaç yerde görmüştüm kütüğü oyup önünü pleksi ile kapatıyorlardı Google dan örneklere bakabilirsin

Enesersoy45

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Formikaryum bir yapı değil bir tanım. Her şey bir formikaryum. Sadece nemini sağlamanız gerekiyor. Kalem kapağında da kraliçe besledim sürpriz yumurta kabında da, tuzlukta da baktım oyuncak figürde de. Tek sınır hayal gücünüz. Ama kraliçeyi fazla stresli durumlara sokmamaya da özen gösterin. 10-20 işçilerde formikaryuma geçirmeyi planladığınızı gördüm, muhtemelen pişman olursunuz. Boyutu ve nemi iyi ayarlarsanız koloni rahat eder ama siz etmezsiniz. En fazla 1 hafta aralıkla nemlendirilme gerekiyor ki genelde daha sık olur. Uğraşırım demeyin, bu uğraşmayla alakalı değil. Bir defa unutup nemsiz bıraktığınızda koloni işkence çekiyor. Ytong ve alçı kullanılabilecek en basit materyallerden. Formikaryuma geçirmeyi de beslenme alanı takmayı da sevmeyen birisi olarak kolonileri mümkün olduğunca tek tüpte bırakıyorum. Ortalama boyuttaki bir messora 70-120 işçi arası bir dönemde beslenme alanı takarım. 150lerde de 2. Tüpü eklerim muhtemelen.