Tnrtkn

Yumurta
Üye
Öncelikle selamlar, iyi günler.
5 İşçili Messor kolonisi aldım ve ne sıklıkla ne vermem gerekir? Bildiğim kadarıyla hasatçı, tohum seven bir cins ama tam takır yapmak istiyorum. Yeni başlıyorum.
( şimdiden teşekkürler🙏)

Moderatör tarafında düzenlendi:

ali8181

Yumurta
Üye
5 İşçili Messor kolonisi aldım ve ne sıklıkla ne vermem gerekir? Bildiğim kadarıyla hasatçı, tohum seven bir cins ama tam takır yapmak istiyorum. Yeni başlıyorum.
( şimdiden teşekkürler🙏)
Messorlara şekerli su vermene gerek yok. Tüplerinde her zaman tohum bulunsun; şu an için 10-15 tohum idealdir. Üç günde bir de bir mikro ya da yarım yetişkin un kurdu verebilirsin.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Messorlara şekerli su vermene gerek yok. Tüplerinde her zaman tohum bulunsun. Şu an için 10-15 tohum idealdir. Üç günde bir de 1 mikro veya yarım yetişkin un kurdu verebilirsin.
( şimdiden teşekkürler🙏)
Un kurdu şart değil, vereceksen de organlarını çıkarıp ver; bacaklarının bittiği kısımdan kes(Makasla) ve içinden çıkan siyah şeyi çıkar, içinde sadece sıvı kalacak. Bu şekilde verebilirsin.

pegasuZX

Yumurta
Üye
( şimdiden teşekkürler🙏)
Şekerli su veremezsin ama ballı suyu tercih edebilirler.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Şekerli su veremezsin ama ballı suyu tercih edebilirler.
Böyle bir şey yok, Messor cinsi genel olarak şekerli suyu sevmez; ballı su verilmesinin nedeni şekerli olması, ikisi de verilebilir.

Var. Enerji ihtiyaçlarını nereden karşılayacaklar?
“Enerji ihtiyacını karşılamak” demek karıncaların gerekli besini aldıktan sonra enerjik olması gibi bir şey demek. Bunu zaten çoğu protein kaynağı karşılıyor, tohumlar da buna dahil; ayrıca dediğim gibi messor cinsinin şekerli su ihtiyacı yoktur.

SaganKam

Yumurta
Üye
Böyle bir şey yok, Messor cinsi genel olarak şekerli suyu sevmez; ballı su verilmesinin nedeni şekerli olması, ikisi de verilebilir.

“Enerji ihtiyacını karşılamak” demek karıncaların gerekli besini aldıktan sonra enerjik olması gibi bir şey demek. Bunu zaten çoğu protein kaynağı karşılıyor, tohumlar da buna dahil; ayrıca dediğim gibi messor cinsinin şekerli su ihtiyacı yoktur.
Şekerli su olmadan koloni büyüme sağlıyor ancak uzun süreli aralıklarla verilince ilgi gösteriyorlar. Forumlarda şekerli su verildiğinde büyüme hızının artığını yazanlarda var.

ali8181

Yumurta
Üye
Var. Enerji ihtiyaçlarını nereden karşılayacaklar?
Tohum veya canlı yemden.

Şekerli su olmadan koloni büyüme sağlıyor ancak uzun süreli aralıklarla verilince ilgi gösteriyorlar. Forumlarda şekerli su verildiğinde büyüme hızının artığını yazanlarda var.
Şekerli veya ballı su vermek koloniyi geliştirmiyor; aksine, kolonilerin ömrünü kısaltıyor, bu yüzden gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:

SaganKam

Yumurta
Üye
Tohum veya canlı yemden.

Şekerli veya ballı su vermek koloniyi geliştirmiyor; aksine, kolonilerin ömrünü kısaltıyor, bu yüzden gereksiz olduğunu düşünüyorum.
Karıncaların ömrü kısalabilir ancak üreme hızı artığı için daha kısa sürede yüksek nüfusa sahip olabilir. Şekerli su verildiğinde koloninin nüfusu x sayıya 1 yılda geliyorsa verilemediğinde x sayıya 2 yılda gelecektir ancak verilmediğinde kolonini ömrü y yılsa verildiğinde y/2 olacak diyebiliriz. Burada ki oranları farkı anlaşılması için verdim gerçekte ne olur bilmiyorum.

Tnrtkn

Yumurta
Üye
Peki birde şöyle bişey sormak istiyorum resimdeki karıncanın cinsi nedir türü yani
( bu arada teşekkürler bilgiler için)
IMG_0257.jpeg

ali8181

Yumurta
Üye
Karıncaların ömrü kısalabilir ancak üreme hızı artığı için daha kısa sürede yüksek nüfusa sahip olabilir. Şekerli su verildiğinde koloninin nüfusu x sayıya 1 yılda geliyorsa verilemediğinde x sayıya 2 yılda gelecektir ancak verilmediğinde kolonini ömrü y yılsa verildiğinde y/2 olacak diyebiliriz. Burada ki oranları farkı anlaşılması için verdim gerçekte ne olur bilmiyorum.
Şekerli su, üremeyi arttırmıyor ki.