Ne bilim knk kendini doğal ortaminda daha iyi hissder diye düşündüm 😂🤯🤯🤯🤯 dostum toprak ne alaka
Ne bilim knk kendini doğal ortaminda daha iyi hissder diye düşündüm 😂
Kraliçe doğal ortamindadami formicarium setabina yumurtluyo bunu anlamadım.Yani ben bulmasamda gidip bi toprağın altina yumurtliycakti.Bu nasıl yer böyle dememiştir taniyom ben onu.Test tüpü ayarlarim ben ona.😂Kraliçe karıncan "böyle formicarium setupı mı kurulur, bu nasıl yer böyle" diyerek terk etmiş olabilir. O toprak zamanla küflenme, çökme, mite gibi pek çok soruna yol açar. Klasik bir test tüpü kurulumu yapmalısın.
Tamam bilgi aliyimda dostum anlamadığım konu ben bu karincayi bulup almasam nereye yumurtliycakti bu hayvan gidip test tüpü bulup yumurtliycak hali yokya işte.Dostum biraz bilgi almadan hobiyi tam öğrenmeden bilinçsiz bı şekilde başlaman doğru deil hayvana yazık malesef sen gibi hobiye bilmeden baslayip başarısız olan çok kişi var biraz biseyler öğrenmende fayda var
O kendi doğal ortamı kendi doğal ortamını yarata bilir daha yenisin temelden başlayıp tecrübe etmen gerek toprak kullanarak ta formikaryumlar yapılıyor lakin çok ilerdeTamam bilgi aliyimda dostum anlamadığım konu ben bu karincayi bulup almasam nereye yumurtliycakti bu hayvan gidip test tüpü bulup yumurtliycak hali yokya işte.
Bişey olmaz inşallah.O kendi doğal ortamı kendi doğal ortamını yarata bilir daha yenisin temelden başlayıp tecrübe etmen gerek toprak kullanarak ta formikaryumlar yapılıyor lakin çok ilerde
Yumurtalar varya dostum.Onu nasıl yapcam.Sen normal tüpe al
Hocam doğal ortam diyosun da bu hayvan kendisi belirli özelliklere göre seçiyo toprağı sen direk bi toprak bulup atmışsın içine ki gerekli havalanma olmadığı zaman toprakta da sorunlar çıkabilir
Peki şuan değiştirmek istesem yumurtaliri nasiil değiştircem.Hocam doğal ortam diyosun da bu hayvan kendisi belirli özelliklere göre seçiyo toprağı sen direk bi toprak bulup atmışsın içine ki gerekli havalanma olmadığı zaman toprakta da sorunlar çıkabilir
Yumurtalar camın üstünde değil mi zaten? Kraliçeyi tüpe koyduktan sonra yumurtaları kulak çöpü ile alıp,kulak çöpünün pamuklu kısmını kesin ve yanına bırakın. O zaten yumurtalarını kendisi alırPeki şuan değiştirmek istesem yumurtaliri nasiil değiştircem.
Aynen camim üstündede alirken bişey falan olur.Ama deniycemYumurtalar camın üstünde değil mi zaten? Kraliçeyi tüpe koyduktan sonra yumurtaları kulak çöpü ile alıp,kulak çöpünün pamuklu kısmını kesin ve yanına bırakın. O zaten yumurtalarını kendisi alır
Yumurtalar varya dostum.Onu nasıl yapcam.
Hayır. Aradaki farkı basitçe düşünebilirsin. Doğadaki bir toprakta sadece kraliçe yaşamıyor. Pek çok canlı var. İyi bir havalandırma sistemi var. Test tüpüne attığın toprak iyi bir havalandırma almıyor. Onun yanı sıra çürüyen maddeleri tüketen, bakteri, küf ve mantarlarla beslenen springtail gibi temizlik canlıları yok. Bu da pek çok sıkıntıya yol açabilir özellikle besin verdikten sonra. Kaldı ki mite oluşumu gibi problemler doğada da görülüyor. Doğada da yukarıda bahsettiğim sebeplerin hepsinden pek çok koloni yok oluyor, çoğu kraliçe daha yumurtlamadan ölüyor. Doğada da bu şekilde yuva oluşturacaktı diye o yuvanın ölüm oranı yüksek olmadığı anlamına gelmiyor. Bir uçuşta çiftleşen dişilerin çok büyük oranı ölüyor. Standart tüp setupıyla bu sıkıntıların çoğunu minimum düzeye indirgemiş oluyoruz.Kraliçe doğal ortamindadami formicarium setabina yumurtluyo bunu anlamadım.Yani ben bulmasamda gidip bi toprağın altina yumurtliycakti.Bu nasıl yer böyle dememiştir taniyom ben onu.Test tüpü ayarlarim ben ona.😂