Neden yemiyorlar ?

Whatrandom

Yumurta
Üye
Camponotus lateralislerim un kurdu yemiyor. Diğer sinek ve böcekleri yerken, un kurduna yaklaşmıyorlar bile. Sebebi ne olabilir?IMG_20250906_013816.jpg

Ekli dosyalar

• IMG_20250906_013800.jpg
    IMG_20250906_013800.jpg
    50 KB · Görüntüleme: 8
Moderatör tarafında düzenlendi:

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Un kurdunu kabul ettirmenin bir yolu var mı, yoksa başka bir protein kaynağı bulmam şart mı?
Hocam eğer dışarıdan aldığın böcekleri direk hiç bi işlem yapmadan veriyorsan bu riskli olabilir.Gerek içlerinde taşıdıkları hastalıktan gerekse ilaçlamaya maruz kaldıkları için koloninin sonu gelebilir.Bu durumu bi tıkta olsa ortadan kaldırmak için ya bi süre dondurduktan sonra çıkartıp vereceksin ya da kaynatacaksın böcekleri.Bunun haricinde eğer koloni bi besini reddetmiş ise kabul edeceklerini pek sanmıyorum.''Farklı kaynak bulmalı mıyım?'' sorusuna gelecek olursakta tabi ki farklı besinler verirsen daha iyi olur.Buna Morio kurdu denemesi ile başlayabilirsin.Bunun dışında yine ekstra besin kaynaklarıda var araştırıp bakabilirsin.

Hasancık

Majör
Üye

Whatrandom

Yumurta
Üye
Hocam eğer dışarıdan aldığın böcekleri direk hiç bi işlem yapmadan veriyorsan bu riskli olabilir.Gerek içlerinde taşıdıkları hastalıktan gerekse ilaçlamaya maruz kaldıkları için koloninin sonu gelebilir.Bu durumu bi tıkta olsa ortadan kaldırmak için ya bi süre dondurduktan sonra çıkartıp vereceksin ya da kaynatacaksın böcekleri.Bunun haricinde eğer koloni bi besini reddetmiş ise kabul edeceklerini pek sanmıyorum.''Farklı kaynak bulmalı mıyım?'' sorusuna gelecek olursakta tabi ki farklı besinler verirsen daha iyi olur.Buna Morio kurdu denemesi ile başlayabilirsin.Bunun dışında yine ekstra besin kaynaklarıda var araştırıp bakabilirsin.
Teşekkür ederim, deneyeceğim.

Merhabalar, un kurdunu çıkardığınızda içindeki beyaz sıvının durup durmadığını kontrol eder misiniz. Halihazırda un kurdunu tüketmişler gibi duruyor.
Oraya un kurdunu ben sıktım, belki öyle tüketirler diye, ama yaklaşmadılar.